Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την τουρκική επιθετικότητα, ζητεί ο Νίκος Παπανδρέου

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την τουρκική επιθετικότητα, ζητεί ο Νίκος Παπανδρέου
«Η Τουρκία παραβιάζει κατάφορα τα κυριαρχικά διακαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», σχολιάζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής
Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προτείνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, σχολιάζοντας την επιθετικότητα της Τουρκίας στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.
«Η συμπεριφορά της Τουρκίας διασαλεύει την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και υπονομεύει τις προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού», σημείωσε σχετικά ο κ. Παπανδρέου.

Η δήλωση του Νίκου Παπανδρέου:

«Η Τουρκία παραβιάζει κατάφορα τα κυριαρχικά διακαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις πρόσφατες παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και όλες τις άλλες παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συμπεριφορά της Τουρκίας διασαλεύει την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και υπονομεύει τις προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα καλούνται να επιδείξουν την αμέριστη και έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα.
Είναι επιτακτικό να συνέλθει άμεσα το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να υπάρξει ισχυρή εθνική γραμμή από πλευράς της Ελλάδος και η οποία θα ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ομοψυχία».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης