Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Κίνα για τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, παρά την αύξηση των δασμών

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Κίνα για τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, παρά την αύξηση των δασμών
Ο Κινέζος αντιπρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας
Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να διεξαγάγουν περισσότερες εμπορικές συνομιλίες στο Πεκίνο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έδωσε εντολή για την επιβολή δασμών και στις υπόλοιπες εισαγωγές από την Κίνα.
Ο Liu εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας αλλά δήλωσε ότι υπάρχουν «ζητήματα αρχής» στα οποία η Κίνα δεν θα υποχωρήσει, όπως σημειώνει το Reuters.
Οι ΗΠΑ κλιμάκωσαν τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα την Παρασκευή (10/5) με δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω των τελευταίων συνομιλιών για τη διάσωση μιας εμπορικής συμφωνίας.
Εξάλλου ο Trump έδωσε εντολή την αύξηση των δασμών, λέγοντας ότι η Κίνα «παραβίασε τη συμφωνία» με την άρση των προηγούμενων δεσμεύσεων που ανελήφθησαν κατά τους μήνες των διαπραγματεύσεων.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταρρεύσει», δήλωσε ο Liu, επικεφαλής διαπραγματευτής της Κίνας στις συνομιλίες, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
«Αντίθετα, νομίζω ότι τα μικρά εμπόδια είναι φυσιολογικά και αναπόφευκτα κατά τις διαπραγματεύσεις και των δύο χωρών.
Κοιτάζοντας μπροστά, είμαστε ακόμα συγκρατημένα αισιόδοξοι», πρόσθεσε ο Liu.
Η Κίνα αντιτάσσεται έντονα στους  τελευταίους δασμούς των ΗΠΑ, και ως κράτος πρέπει να ανταποκριθεί στην  κίνηση αυτή, συμπλήρωσε ο Liu.
«Αυτή τη στιγμή, και οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει με αμοιβαία κατανόηση σε πολλά πράγματα, αλλά ειλικρινά, υπάρχουν και διαφορές.
Πιστεύουμε ότι αυτές οι διαφορές είναι σημαντικά θέματα αρχής», δήλωσε ο Κινέζος αντιπρόεδρος.
«Δεν μπορούμε απολύτως να κάνουμε παραχωρήσεις σε τέτοια θέματα αρχής», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στο Πεκίνο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης