Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Ακυρώνεται η συμφωνία αγοράς των ρωσικών S-400 από την Τουρκία

Bild: Ακυρώνεται η συμφωνία αγοράς των ρωσικών S-400 από την Τουρκία
Δεν θα υπάρξει παράδοση των S-400 τον Ιούλιο διότι αυτό θα οδηγήσει σε κυρώσεις από την πλευρά της Ουάσιγκτον
Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα σχετικά με την αγορά των ρωσικών S - 400 από την Τουρκία αποκαλύπτει η γερμανική Bild που υποστηρίζει ότι η Άγκυρα θα ακυρώσει την παραγγελία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι «η κρίση της λίρας προφανώς κάνει τον Erdogan να αλλάξει γνώμη» με διπλωματικούς κύκλους στην Άγκυρα να αποκαλύπτουν, ότι «η συμφωνία για το αντιπυραυλικό σύστημα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας δεν θα πραγματοποιηθεί».
Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις ανώνυμου υψηλόβαθμου διπλωμάτη στην Άγκυρα, ο οποίος και σημειώνει ότι "η οικονομική κρίση στην Τουρκία αυξάνεται, εξαιτίας της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής Erdogan.
Δεν θα υπάρξει παράδοση των S-400 τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, διότι αυτό θα οδηγήσει σε κυρώσεις από την πλευρά της Ουάσιγκτον, οι οποίες σε συνδυασμό με την τρέχουσα κρίση της λίρας θα σήμαινε την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας.
Στο ίδιο δημοσίευμα, παρατίθενται δηλώσεις του Γερμανού Πρέσβη στην Τουρκία, Martin Erdmman που αναφέρει πως «θέλουμε η Τουρκία να μείνει στενά συνδεδεμένη στη δυτική συμμαχία και για τον λόγο αυτό είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με την αγορά των S-400».
Η Bild υπογραμμίζει οτι δηλώσεις Erdmman έγιναν παρουσία στου Ibrahim Kalin, εκπροσώπου του Προέδρου Erdogan.
«Ο Erdogan το παρατράβηξε. Η κακή οικονομική κατάσταση τον αναγκάζει να μεταβάλλει τα σχέδια του. Τώρα πρέπει για ακόμη μια φορά να προσεγγίσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Trump και τους άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ, ενόψει και των προγραμματισμένων δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του κόμματος του» υπογραμμίζει η Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης