Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, στα 1.287,40 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,5%

tags :
Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, στα 1.287,40 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,5%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 2,20 δολ. ή 0,2%, στα 1.287,40 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε και σήμερα (10/5/2019) ο χρυσός, καθώς οι επίμονες εμπορικές ανησυχίες έστρεψαν εκ νέου τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τόνισε σήμερα ότι δεν βιάζεται για την ολοκλήρωση των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα.
«Οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα συνεχίζονται και δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, καθώς η Κίνα καταβάλλει δασμούς 25% για προϊόντα αξίας 250 δισ. δολ.
Αυτές οι τεράστιες πληρωμές καταλήγουν απευθείας στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος.
Οι δηλώσεις του Trump άσκησαν πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές, ωστόσο, αργότερα, σχόλια του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, βοήθησαν τη Wall Street να ανακάμψει.
Ο Mnuchin χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις σημερινές εμπορικές συνομιλίες με τους Κινέζους διαπραγματευτές.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 2,20 δολ. ή 0,2%, στα 1.287,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε οριακά στις 97,3 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,123 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε οριακή άνοδο στο 1,302 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,5%, εν μέσω του κλίματος αποστροφής ρίσκου που παρατηρήθηκε από την αρχή της εβδομάδας.
Νωρίτερα σήμερα, τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι αυξημένοι δασμοί των ΗΠΑ σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, το οποίο, αφού εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση αυτή των ΗΠΑ, προανήγγειλε ότι θα ανταποδώσει χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Παρά την επιβολή των δασμών, ο Trump δήλωσε χθες ότι είναι ακόμα δυνατή η επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας αυτή την εβδομάδα, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι έλαβε μία «όμορφη επιστολή» από τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, καθώς και ότι «κατά πάσα πιθανότητα» θα έχει τηλεφωνική συνομιλία μαζί του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης