Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Interamerican: «Πράξεις Ζωής» με συμπράξεις και εθελοντισμό

tags :
Interamerican: «Πράξεις Ζωής» με συμπράξεις και εθελοντισμό
Interamerican: «Πράξεις Ζωής» με συμπράξεις και εθελοντισμό
Όπως κάθε χρόνο πριν το Πάσχα, η INTERAMERICAN φιλοξένησε και φέτος στα κεντρικά γραφεία της δυο bazaars κοινωνικών φορέων με σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο.
Τα bazaars κινητοποίησαν τους εργαζομένους και συνεργάτες της εταιρείας για αγορές, προς ενίσχυση της Σχεδίας ΚΟΙΝΣΕΠ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσθέτοντας αξία στην πολυετή σχέση πολύπλευρης υποστήριξης που έχει κτίσει η INTERAMERICAN με τους εν λόγω οργανισμούς.
Ειδικότερα με τη Σχεδία ΚΟΙΝΣΕΠ οργανώθηκε το καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων αντικειμένων «σχεδία αρτ», στο οποίο συμμετείχαν 15 εργαζόμενοι της εταιρείας που, υπό την καθοδήγηση των ανθρώπων της Σχεδίας δημιούργησαν τα δικά τους αντικείμενα τα οποία και διατέθηκαν προς πώληση. Το εργαστήριο «σχεδία αρτ», που έχει ξεκινήσει το περιοδικό δρόμου «σχεδία», βασίζεται στην ιδέα της αξιοποίησης του χαρτιού των παλαιών τευχών του, ως πρώτης ύλης για την κατασκευή πρωτότυπων χρηστικών ειδών. Συνάνθρωποί μας -άστεγοι, μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας- που περιβάλλονται υποστηρικτικά από τον ΜΚΟ «Διογένης» και είναι πωλητές του περιοδικού, δίνουν ένα απλό παράδειγμα λειτουργικής για την κυκλικότητα - upcycling της ύλης, με ευεργετικό περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο. Λωρίδες χαρτιού από παλαιά αντίτυπα μεταμορφώνονται σε προϊόντα εξαιρετικής αισθητικής και ποιότητας, καθώς και πολύ χαμηλού κόστους: καλάθια, φωτιστικά, επιτοίχια και επιτραπέζια αντικείμενα διατίθενται από το υποκατάστημα της «σχεδίας» στο Σύνταγμα (Στοά Εμπόρων, Βουλής 8-10), ενώ είδη διατίθενται και από το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη. Σύντομα το σπίτι της «σχεδίας» θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του στο ισόγειο της οδού Κολοκοτρώνη, αριθμός 56.
Η Σχεδία ΚΟΙΝΣΕΠ στην πραγματικότητα αποτελεί όχι απλά συνέχεια, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της ΜΚΟ «Διογένης».
Η INTERAMERICAN, πέρα από την υποστήριξη που παρέχει από το 2007 στην ετήσια καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» της με ασφαλιστική κάλυψη της ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων, ασφαλίζει τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού και υποστηρίζει σταθερά την προώθηση του περιοδικού δρόμου «σχεδία» από το 2014, παρέχοντας και σημεία πώλησης στα γραφεία της κάθε μήνα.
Έχουν διατεθεί περί τις 2.800 τεύχη έως σήμερα, με την εθελοντική συνδρομή και των εργαζομένων της εταιρείας.
Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, επίσημο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (INSP, www.insp.ngo).
Όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο με τα περιοδικά δρόμου, η «σχεδία» δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.), αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες: είναι άστεγοι, μακροχρόνια άνεργοι και, γενικότερα, άνθρωποι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες μορφές τους. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (4 ευρώ), το 62,5% (δηλαδή τα 2,50 ευρώ) αφορούν απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Πωλητής της «σχεδίας» φιλοξενήθηκε και στον χώρο του πρόσφατου Συνεδρίου της INTERAMERICAN, κατά το οποίο η εταιρεία βράβευσε τον οργανισμό για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί.
Επισημαίνεται ότι ο ΜΚΟ «Διογένης» αξιολογείται με την υψηλότερη βαθμολογία (10) με βάση τους πίνακες οικονομικής επίδοσης του Charity Navigator, διεθνούς κύρους αξιολογητή φιλανθρωπικών οργανώσεων και δομών αλληλεγγύης, δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, ενώ για κάθε 1 ευρώ που δαπανά δημιουργείται περίπου πενταπλάσια αξία από τις δραστηριότητές της για την ελληνική οικονομία.
Στις φετινές προ-πασχαλινές εκδηλώσεις της INTERAMERICAN, που επιλέγει με ανάλογα κριτήρια μετρήσιμου έργου κοινωνικής αξίας όλους τους εταίρους της για συμπράξεις στο πλαίσιο του ευρύτατου σχεδίου υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής», περιλαμβάνονται και οι δράσεις (συγκέντρωσης αγαθών για διανομή, πρόληψης για την υγεία, περιβαλλοντικές) που αναπτύχθηκαν στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδος, για έβδομη χρονιά διαδοχικά, με την οργανωτική σύμπραξη της εταιρείας και της ιστορικής πατρινής εφημερίδας «Πελοπόννησος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης