Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με τιμή στόχο στα 2,83 ευρώ αρχίζει την κάλυψη του ΑΔΜΗΕ η Edison - Ισχυρές οι προοπτικές

tags :
Με τιμή στόχο στα 2,83 ευρώ αρχίζει την κάλυψη του ΑΔΜΗΕ η Edison - Ισχυρές οι προοπτικές
Ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, σύμφωνα με την Edison
Την κάλυψη της μετοχής του ΑΔΜΗΕ αρχίζει η Edison, η οποία δίνει τιμή στόχο στα 2,83 ευρώ, ενώ υπολογίζει στο 30% το discount στο οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή σε σχέση με το μέσο Ρ/Ε των ευρωπαϊκών εταιριών κοινής ωφέλειας.  
Ειδικότερα, η Edison θεωρεί ότι δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ορατότητα στην απόδοση των επενδύσεων, έχει γενικά θετική άποψη για τις ρυθμιζόμενες
επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, εφόσον οι αποδόσεις είναι επαρκείς και η μόχλευση είναι υπό έλεγχο.
Εκτιμά επίσης ότι υπάρχει καλή απόδοση μερίσματος με μια καλή προοπτική ανάπτυξης, ενώ ο ΑΔΜΗΕ έχει ξεκινήσει επενδυτικό σχέδιο ύψους 4 δισ
για τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος, να βελτιωθεί η ασφάλεια του εφοδιασμού και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Σε σύγκριση με τις μη ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ή τα υβριδικά τμήματα που υπόκεινται σε ρύθμιση), οι επιχειρηματικοί κίνδυνοι είναι ότι οι ρυθμιζόμενες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του ΑΔΜΗΕ, έχουν έκθεση σε διακυμάνσεις των τιμών των εμπορευμάτων.
Έτσι, οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο ή τις συνθήκες της αγοράς ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά την κερδοφορία.
Επίσης, οι βασικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν ο ΑΔΜΗΕ και η ADMIE Holding είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων της εταιρείας, οι κίνδυνοι πολιτικής παρέμβασης, η αύξηση των επιτοκίων και η μεταβολή των συνθηκών της αγοράς.
Η προοπτική ανάπτυξης είναι ισχυρή με βάση το πρόγραμμα επενδύσεων 4 δισ. ευρώ (CAPEX για την πείοδο 2019 - 2027).
Ο ΑΔΜΗΕ έχει έναν υποδανεισμένο ισολογισμό και κατά συνέπεια μπορεί να υποστηρίξει το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα.
Προβλέπεται ότι η σχέση debt (δάνεια)/EBITDA από 0.9 στο τέλος του 2018 θα φτάσει στο 5 το 2025, το οποίο είναι μέσα στα πλαίσια της κεφαλαιακής δομής των υπόλοιπων και ομοειδών εταιρεών Κοινής Ωφέλειεας της Ευρώπης

Οι αποδόσεις για την περίοδο 2018 - 2021

59

Υπολογίζοντας μια πρόοδο στη χρονική ανάπτυξη των επενδύσεων προβλέπουμε τον δείκτη EV RAB CAGR στο 11% για την περίοδο 2018 – 2027.
Ο RAB δηλαδή regulator asset base, είναι ένας δείκτης κλειδί για την βιομηχανία υποδομών που εποπτεύεται με βάση το πλαίσιο εταιρειών Κοινής Ωφελείας, που δημιουργήθηκε κυρίως στη Βρετανία με επίκεντρο το City του Λονδίνου.
Όπως αναφέρει η ανάλυση, ένας ανοδικός RAB σε συνδυασμό με μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, καθώς και μείωση του εταιρικού φόρου, μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα κατά 11% τα κέρδη EPS CAGR ανά μετοχή την περίοδο 2019 – 2023.
Υποθέτοντας μια σταθερή πολιτική διανομής του 50% των κερδών, ο ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να μοιράσει 8,8 σεντς το 2019, που σημαίνει μερισματική απόδοση 5%.
Αυτό θα κινηθεί με ρυθμό 5% την περίοδο 2019 – 2024.
Με βάση το δείκτη ιδίων κεφαλαίων RAB του 2019, το discount είναι 40% και η αποτίμηση δείχνει περιθώριο ανόδου 60% στα 2,83 ευρώ ανά μετοχή.
Βασικός παράγοντας ρίσκου είναι η καθυστέρηση της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος που θα οδηγήσει σε χαμηλότερα κέρδη και μερίσματα.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει πολύ μεγάλα projects υπό εκτέλεση και ευνοείται από το γεγονός ότι η ελληνική αγορά ηλεκτρισμού βρίσκεται σε μετασχηματισμό με ανάπτυξη των ΑΠΕ και των διασυνδέσεων που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί το δίκτυο.
Αυτό το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίξει μια ισχυρή ανάπτυξη στο RAB με εκτίμηση της τάξεως του 19% RAB CAGR για την περίοδο 2018 – 2021.
Από τα παρακάτω διαγράμματα φαίνεται γιατί ο ΑΔΜΗΕ έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και βρίσκεται σε discount σε σχέση με ομοειδείς ευρωπαϊκές εταιρείες των οποίων οι μετοχές έχουν κάνει αξιόλογη πορεία.

629
75

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης