Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Σε ένα κόμμα είμαι, στη ΔΗΜΑΡ – Δεν αλλάξαμε ποτέ θέση στο Μακεδονικό

Θεοχαρόπουλος: Σε ένα κόμμα είμαι, στη ΔΗΜΑΡ – Δεν αλλάξαμε ποτέ θέση στο Μακεδονικό
Η συμπόρευση δύο κομμάτων της Αριστεράς δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, αλλά αναμενόμενη έκπληξη είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος
Επίθεση σε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Τουρισμού, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος απάντησε στις κατηγορίες του Κ. Μητσοτάκη ότι έχει αλλάξει τρία κόμματα.
«Όλες αυτές τις μέρες βλέπουμε μια προπαγάνδα και έναν κιτρινισμό.
Εγώ είμαι σε ένα κόμμα κ. Μητσοτάκη.
Είμαι στη Δημοκρατική Αριστερά.
Και συνεργάστηκα με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ αλλά όταν αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο προς τα Δεξιά, όχι τον δρόμο προς τον Σάντσεθ αλλά προς την στρατηγική σύμπλευση με την Δεξιά, στραφήκαμε και συνεργαζόμαστε με τη Ριζοσπαστική Αριστερά
Όταν ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρία κόμματα προς στιγμήν νόμιζα ότι αναφερόταν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, στον πρώην πρωθυπουργό με την Πολιτική Άνοιξη, στην Ντόρα Μπακογιάννη... αλλά όχι αναφερόταν σε εμάς.
Την επόμενη μέρα δε, έκανε την έκτη του μετεγγραφή με τον κ. Ψαριανό ο οποίος έχει αλλάξει πέντε κόμματα και όχι σε όμορους χώρους, όπως εμείς κάνουμε με την Αριστερά για να ηττηθεί η Δεξιά και η Ακροδεξιά.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ.Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι την ώρα που αναφέρομαι στη ΝΔ αντιδρά το ΚΙΝΑΛ.
«Αλλά έχει υπογραφεί συμβόλαιο μακροχρόνιο με τη διαπλοκή και έχει γίνει επενοικίαση του κόμματος της ΝΔ στον Άδωνι Γεωργιάδη.
Η συμπόρευση δύο κομμάτων της Αριστεράς δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ψηφίσει από κοινού πολλά κορυφαία ζητήματα, όπως την απλή αναλογική, τη μη περικοπή συντάξεων, το κοινωνικό μέρισμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών κ.α.
Άκουσα και τα περί συναλλαγών.
Απαντώ ότι εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε θέση στο Μακεδονικό» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ.
«Δυστυχώς, το ΚΙΝΑΛ αρνείται όχι μόνο να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης, αλλά έχει επιλέξει οριστικά τη στρατηγική ήττα της Αριστεράς και τη σύμπλευση με την Δεξιά, τη ΝΔ.
Η απάντηση των Αριστερών προοδευτικών δυνάμεων οφείλει να είναι άμεση και αποτελεσματική απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά.
Αναλαμβάνουμε ευθύνες στα δύσκολα, όπως πάντα η Αριστερά.
Αφήσαμε στην άκρη υπαρκτές διαφορές μας στο παρελθόν, αλλά μας ενώνει το παρόν και το μέλλον» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης