Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι εμπορικοί δασμοί των ΗΠΑ θα καταστρέψουν θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Οι εμπορικοί δασμοί των ΗΠΑ θα καταστρέψουν θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η επιβράδυνση στο παγκόσμιο εμπόριο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας
Στον αρνητικό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν οι εμπορικοί δασμοί των ΗΠΑ αναφέρθηκε σήμερα (10/5) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, ο κ. Le Maire, δήλωσε πως «εάν οι δασμοί αυξηθούν σε όλο τον κόσμο, θα κυκλοφορούν στον κόσμο λιγότερα αγαθά», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «θα καταστραφούν θέσεις εργασίας στη Γαλλία και την Ευρώπη».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας τόνισε ότι «μία επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας».
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε συνομιλίες για την επίλυση των διαφορών τους.
Μάλιστα, η πλευρά του Πεκίνου δήλωσε «αναγκασμένη να απαντήσει» στις κινήσεις των ΗΠΑ, και να λάβει αντίστοιχα αντίμετρα στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων.
Ωστόσο, παρά την επιβολή των δασμών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωδε χθες (9/5) ότι είναι ακόμα δυνατή η επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας αυξτή την εβδομάδα, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι έλαβε μία «όμορφη επιστολή» από τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, καθώς και ότι «κατά πάσα πιθανότητα» θα έχει τηλεφωνική συνομιλία μαζί του.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης