Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε αποκλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ - Κίνας ελπίζουν οι επενδυτές - Τι εκτιμούν Deutsche Bank, Goldman

Σε αποκλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ - Κίνας ελπίζουν οι επενδυτές - Τι εκτιμούν Deutsche Bank, Goldman
Οι επενδυτές στηρίζονται στην ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα επιλέξουν την αποκλιμάκωση της έντασης
Σε αποκλιμάκωση της εμπορικής έντασης ΗΠΑ - Κίνας ελπίζουν οι επενδυτές, γι αυτό και οι αγορές σήμερα προεξοφλούν συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή.
«Οι επενδυτές στηρίζονται στην ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα επιλέξουν την αποκλιμάκωση της έντασης», δηλώνει στο CNBC ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank ο Jim Reid.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι αγορές να έχουν αποτιμήσει ήδη την αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ στο 25% και η σημερινή ανάκαμψη στις αγορές να οφείλεται σε αυτό.
Σύμφωνα με το CNBC, κάποιοι αναλυτές σημειώνουν ότι η πραγματική επίδραση της αύξησης των δασμών από το 10% στο 25% θα γίνει αισθητή σε μερικές εβδομάδες και αγορές εκτιμούν ότι η συμφωνία θα προκύψει πριν γίνουν φανερές οι συνέπειες.
Σε σημείωμά της η Goldman Sachs ανέφερε ότι τα εξαγώγιμα προϊόντα που έχουν αναχωρήσει ήδη από τα λιμάνια της Κίνας, δεν υπόκεινται στις αυξήσεις των δασμών, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από σήμερα 10 Μαϊου 2019.
«Αυτό το στοιχείο ανοίγει ένα ανεπίσημο «παράθυρο», διάρκειας δύο εβδομάδων, κατά το οποίο οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας.
Πρόκειται για μια άτυπη προθεσμία», εξηγούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν από τα χαμηλά έξι εβδομάδων, με τους επενδυτές να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση των εμπορικών διαπραγματεύσεων, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο 3,1%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,8%, ωστόσο οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το 2019, καθώς δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την εμπορική διαμάχη.
Στην άνοδο πρωταγωνιστούν οι μετοχές της τεχνολογίας, ενώ τα μικρότερα κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι του real estate, των πρώτων υλών και των τηλεπικοινωνιών.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 1% στις 12.097 μονάδες, ενώ FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,68% στις 7.256 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης