Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει ο Erdogan: Καμία απειλή για κυρώσεις, κανένα εμπάργκο δεν θα μας σταματήσει

tags :
Επιμένει ο Erdogan: Καμία απειλή για κυρώσεις, κανένα εμπάργκο δεν θα μας σταματήσει
Απάντηση στην ΕΕ που μελετά κυρώσεις κατά της Άγκυρας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Επιμένει στους υψηλούς τόνους και στις προκλήσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, ο οποίος κατόπιν των αντιδράσεων της ΕΕ και των σχεδιαζόμενων μέτρων για τις κινήσεις της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, υποστήριξε ότι «καμία απειλή για κυρώσεις και κανένα κεκαλυμμένο εμπάργκο δεν πρόκειται να μας σταματήσει».
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες το βράδυ ο Erdogan αφού κάλεσε τους επιχειρηματίες να ωφεληθούν από τα κίνητρα που παρέχει η κυβέρνηση και να προχωρήσουν σε επενδύσεις, υποστήριξε ότι «αρχίσαμε να διαλύουμε ένα ένα τα μαύρα σύννεφα που προσπαθούν να δημιουργήσουν πάνω από τη χώρα μας».
«Μπαίνουμε σε μια περίοδο, κατά την οποία ο τροχός της βιομηχανίας γυρνά πιο γρήγορα, το εμπόριο διευρύνεται και η παραγωγή και τα κέρδη αυξάνονται.
Αυτοί που βλέπουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν την Τουρκία μέσω άλλων μεθόδων, στοχεύουν στην ελπίδα μας, στο ηθικό μας και στην πεποίθηση μας ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας.
Αυτός είναι ο απώτερος στόχος των ενεργειών που ενεργοποιούν τα επιτόκια και τον πληθωρισμό.
Αυτοί που χρησιμοποιούν κάθε σχετική ή άσχετη εξέλιξη ως πρόφαση για να προκαλέσουν αναταραχή στην ισοτιμία του συναλλάγματος, προσπαθούν να θέσουν το έθνος μας σε αδράνεια.
Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτά τα σχέδια.
Η Τουρκία έχει την απαραίτητη δύναμη και ικανότητα να τα ξεπεράσει όλα αυτά.
Καμία απειλή κυρώσεων, κανένας επιπρόσθετος δασμός, κανένα κεκαλυμμένο ή όχι εμπάργκο δεν μπορεί να μας σταματήσει τουλάχιστον για όσο έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας» υποστήριξε ο Erdogan απαντώντας εμμέσως στις πληροφορίες που θέλουν την ΕΕ να μελετά ακόμα και την επιβολή μέτρων και κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Erdogan και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Fatih Denmes, ο οποίος υποστήριξε πως «αυτοί που προσπαθούν να δοκιμάσουν την Τουρκία έχοντας πίσω τους κάποιες χώρες ή εταιρείες, ας γνωρίζουν ότι είναι σε λάθος δρόμο».
Όπως είπε ο Denmes η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητές της, προστατεύοντας τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας του στα πεδία που η «ΤΔΒΚ» αδειοδότησε την κρατική εταιρεία πετρελαίου, προσθέτοντας ότι κάποιες χώρες έχουν ενοχληθεί από τις δραστηριότητες έρευνας υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.
«Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ποτέ τις δηλώσεις που γίνονται σε σχέση με τις δραστηριότητες που η Τουρκία πραγματοποιεί στη δική της αδειοδοτημένη περιοχή.
Ιδιαίτερα ο διεθνής Τύπος διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα βγάζει δημοσιεύματα που αμφισβητούν τη δίκαιη στάση της Τουρκίας.
Οι δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης των πλοίων μας Μπαρμπαρός και Πορθητή βασίζονται στα νόμιμα δικαιώματα μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι δραστηριότητές μας.
Όπως έχει δηλώσει και ο ΓΓ του ΟΗΕ τα αποθέματα στην Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές και πρέπει να πραγματοποιείται ένας δίκαιος διαμοιρασμός.
Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης μας που πραγματοποιούνται εντός της υφαλοκρηπίδας μας» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης