Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ευκαιρίες έχει δώσει η διόρθωση

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ευκαιρίες έχει δώσει η διόρθωση
ΑΓΟΡΑ: Έχει γίνει καλή διόρθωση και υπάρχουν μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση που έχουν υποχωρήσει έως και 27% από τα πρόσφατα υψηλά τους. Η πορεία της αγοράς δικαιολογεί τεχνική αντίδραση.

Εξακολουθούμε να κοιτάζουμε τις καλές εταιρείες με προοπτικές και καλή διάρθρωση ισολογισμού. Εντοπίζουμε ευκαιρίες λόγω αποτιμήσεων αλλά βλέπουμε και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ξεκίνησε έντονα ανοδικά η συνεδρίαση, όπως αναμενόταν με τις μετοχές που έχουν πιεστεί και κυρίως τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο. Τεχνική η κίνηση και το βλέμμα παραμένει στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχει διορθώσει από τα πρόσφατα υψηλά του 1,80 ευρώ, το οποίο ήταν υψηλό έτους και το έγραψε στις 23 Απριλίου, ενώ πριν από 11 μήνες ήταν στα 2,1550 ευρώ. Θα τη θέλαμε στα 1,50 ευρώ, αλλά και αυτά τα επίπεδα είναι πιο ελκυστικά από ότι πριν λίγο καιρό.

Εδώ οι επενδυτές αγοράζουν μία εταιρεία με νέα διοίκηση που καταβάλει προσπάθεια να καθαρίσει το μαγαζί και έχει τη στήριξη μεγάλων ξένων στο μετοχολόγιό της. Το turnaround στόρι παίζουν εδώ όλοι.

ΕΧΑΕ: Πιστεύουμε στην εισηγμένη και όσοι πιστεύουν σε άνοδο του ΧΑ με βελτίωση των συναλλαγών γνωρίζουν ότι αυτή θα ωφεληθεί. Η διόρθωση από τα 4,70 ευρώ στα 4,30 ευρώ είναι καλή και πατάει σε στήριξη.

MID-CAPCONFERENCE: Διαβάζουμε από το δελτίο τύπου του ΧΑ πως συνολικά πραγματοποιήθηκαν 550 κατ' ιδίαν (one on one) και ομαδικές συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρίες στις οποίες συμμετείχαν 105 επαγγελματίες της αγοράς που ανήκαν σε 35 εγχώριους και αλλοδαπούς διαχειριστές επενδύσεων και σε 10 χρηματιστηριακές εταιρίες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 15 εισηγμένες και συγκεκριμένα οι: ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ικτίνος, Καράτζη, Κρι-Κρι, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Πλαστικά Θράκης, Autohellas, Cynergyκαι Quest Συμμετοχών.

Πολλές από τις παραπάνω ανήκουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και από τις εγχώριες χρηματιστηριακές πήγαν στελέχη μόνο από 10; Τόσο ενδιαφέρουν έχουν για τη δουλειά τους; Προφανώς οι αρκετά μικρές χρηματιστηριακές έχουν πάψει να ενδιαφέρονται. Κρίμα…

ΔΕΗ (απάντηση): Δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αξία απλά δεν βλέπουμε αποφασιστικές αποφάσεις που θα κάνουν την επιχείρηση να δουλεύει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι με πολιτικά. Καλή η ευαισθησία αλλά ας την πληρώνει το κράτος άμεσα και όχι η ΔΕΗ.

CENTRIC: Έχει διορθώσει αρκετά και δίνει ξανά ευκαιρίες. Γνωστή στους αναγνώστες της στήλης. Το ταμείο κοιτάμε εδώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Εντοπίζουμε χάσματα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και αυτό οφείλεται πως οι αγοραστές κοιτάζουν λίγο καχύποπτα. Περιμένουν να δουν αν τέλειωσε η διόρθωση ή αν έχουν ακόμα οι πωλητές όγκο να δώσουν.

Στα χαμηλά βγαίνουν βέβαια και καλά κάνουν. Όμως κάποια χαρτιά έχουν διορθώσει αρκετά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κάνει πράξη πλέον κάτω από τα 2 ευρώ έχοντας διορθώσει από τα 2,60 ευρώ που ήταν το Μάρτιο. Έγραψε καλή υποχώρηση αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν κάποιο.

Στην τρέχουσα ωστόσο αποτίμηση των 86 εκατ. ευρώ αρχίζει να δίνει και πάλι ευκαιρίες. Κρατάμε και λίγη ρευστότητα μήπως μας κάνει τη χάρη και πάει μέχρι τα 1,80 ευρώ περίπου, που εκεί θα είναι… λουκούμι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης