Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο -0,07% και τα 1.284,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση στον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο -0,07% και τα 1.284,25 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (10/5) ο χρυσός, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσουν τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 υποχωρεί κατά -0,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.284,25 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,06% στις 97,22 μονάδες.
Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την αύξηση των δασμών στο 25% έναντι 10% προηγούμενως στις εισαγωγές 5.700 διαφορετικών προϊόντων από την Κίνα, με την πλευρά του Πεκίνου να ανακοινώνει ότι είναι «αναγκασμένη να προχωρήσει σε αντίμετρα».
Οι σχετικές ανακοινώσεις δημοσιεύθηκαν σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο οι δύο χώρες συνεχίζουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, με το Bloomberg ωστόσο να αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί λίγη πρόοδος.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός βρίσκεται σε μία μοναδική θέση να επωφελείται τόσο από τα θετικά όσο και από τα αρνητικά νέα που αφορούν την Κίνα, σε αντίθεση με το αμερικανικό δολάριο, το οποίο ενισχύεται όταν εμφανίζονται προβλήματα στις εμπορικές συνομιλίες.
Κατά το παρελθόν, οι ελπίδες για μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες ενίσχυαν τις προσδοκίες ότι θα αυξηθεί η αγορά κοσμημάτων στην Κίνα, ενώ αντίστοιχα οι προβληματισμοί για τη διακοπή των εμπορικών διαπραγματεύσεων οδηγούσαν αρκετούς επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης