Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική κίνηση για το πετρέλαιο εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,58% το Brent

Ανοδική κίνηση για το πετρέλαιο εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,58% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 0,11%
Άνοδο είχε σήμερα Παρασκευή (10/5) το πετρέλαιο, μετά την αύξηση των δασμών των ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, η οποία αναμένεται να κλιμακώσει τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξεως του +0,58% στα 70,80 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας νωρίτερα σκαρφαλώσει ακόμα και στα 71,23 δολ. ανά βαρέλι.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,77 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα η τιμή του είχε διαμορφωθεί στα 62,49 δολ. ανά βαρέλι.

«Οι τιμές του πετρελαίου συμβαδίζουν με τις ενημερώσεις στους εμπορικούς δασμούς», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Edward Moya, μετά την αύξηση των δασμών της Ουάσιγκτον στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Ωστόσο, για το σύνολο της εβδομάδας, η τιμή του Brent κινήθηκε ωριακά χαμηλότερα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, ενώ η αντίστοιχη πτώση για το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε στο -0,5%.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι περικοπές που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες στην παραγωγή τους ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, προκειμένου να μειώσουν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης