Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για την Εθνική Ασφαλιστική UNICA, private equity funds, Fosun και ελληνικά σχήματα

Πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για την Εθνική Ασφαλιστική UNICA, private equity funds, Fosun και ελληνικά σχήματα
Ευρωπαικοί ασφαλιστικοί όμιλοι όπως η UNICA, private equity funds, Fosun καθώς και σχήματα που στήνονται με συμμετοχή εγχώριων και ξένων ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την εταιρεία.
Σαν έτοιμοι από καιρό εμφανίζονται οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά από την Εθνική του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία θα «προικισθεί», προηγουμένως, με μια 10ετή σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας για την προώθηση, μέσω του δικτύου της τράπεζας, ασφαλιστικών της προιόντων.
Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση των συμβούλων πώλησης (Morgan Stanley, Goldman Sachs), αλλά και την απευθείας εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διοίκηση της Εθνικής προκύπτουν τα εξής ενθαρρυντικά στοιχεία:
Για πρώτη φορά εκδηλώνεται ενδιαφέρον από στρατηγικούς αγοραστές.
Ασφαλιστικούς ομίλους, δηλαδή, που θεωρητικά εμφανίζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελλάδος, είτε μεμονωμένα, είτε σε σύμπραξη με funds.
Το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών εδρεύουν στην Ευρωπαική Ένωση δείχνει ότι πρόκειται για αξιόπιστους παίκτες.
Ο αυστριακός όμιλος UNICA καθώς και όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία αντασφαλίσεων είναι κάποιοι από όσους έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον.
Για πρώτη φορά, επίσης, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από ισχυρά private equity funds, σε κοινοπραξία με ασφαλιστικές ή με ανθρώπους της αγοράς, που ξέρουν το αντικείμενο και μπορούν να τρέξουν την μπίζνα, επίσης ενδιαφέρον έδειξε και η Eurolife.
Δεν πρόκειται για νεότευκτα funds, που επιδιώκουν με όχημα την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής να σηκώσουν κεφάλαια, όπως είχε συμβεί με την περίπτωση της Exin.
Τέλος, ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί, εκ νέου, από τον κινεζικό όμιλο Fosun, ο οποίος είχε διεκδικήσει την Εθνική Ασφαλιστική και στον προηγούμενο διαγωνισμό πώλησης.
Η Εθνική Ασφαλιστική έκλεισε τη χρήση 2018, με κέρδη προ φόρων σε επίπεδο μητρικής 63,1 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο ομίλου 62,8 εκατ. ευρώ.
Παρά την κερδοφορία τα ίδια κεφάλαια του ομίλου μειώθηκαν κατά 5,6 εκατ. ευρώ στα 822,7 εκατ. ευρώ λόγω των ζημιών αποτίμησης από θέσεις σε ομόλογα του Ευρωπαικού Νότου, που επιβάρυναν απευθείας την καθαρή θέση.
Το δίκτυο πωλήσεων εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και αποτελείται από 150 Γραφεία Πωλήσεων με 2.049 Ασφαλιστικούς Συμβούλους και 1.403 Συνεργαζόμενα Ασφαλιστικά Πρακτορεία.
Το παραγωγικό δίκτυο υποστηρίζεται από δίκτυο 13 καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κόρινθο, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο και Χανιά.
Τα προϊόντα της ασφαλιστικής διατίθενται και μέσω του εκτεταμένου δικτύου Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας όπως επίσης και μέσω της απευθείας πώλησης (direct selling), η οποία εγκαινιάστηκε το 2012.
Η εταιρεία έτρεξε στη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου προγραμμα εθελουσίας με τις αιτήσεις 97 υπαλλήλων να έχουν γίνει δεκτές μέχρι την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης