Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάτησαν γκάζι οι πωλητές αλλά κάποιες μετοχές γίνονται ξανά ελκυστικές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάτησαν γκάζι οι πωλητές αλλά κάποιες μετοχές γίνονται ξανά ελκυστικές
ΑΓΟΡΑ: Καθολική η σημερινή πτώση με τις τράπεζες βέβαια να βρίσκονται στο επίκεντρο αλλά και τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να δέχονται σημαντική πίεση.

Η πίεση βέβαια επεκτάθηκε σε όλο το ταμπλό και η σχέση ανοδικών-πτωτικών έγερνε σημαντικά. Περίπου για κάθε μία ανοδική είχαμε δέκα πτωτικές σε κάποια στιγμή. Βγήκαν κάποιες άμυνες γιατί πολλές μετοχές έγιναν ξανά ελκυστικές.

Πιέζονται και τα διεθνή χρηματιστήρια και αυτό μας επηρεάζει. Ο Dow ήταν σε τριπλή κορυφή και πέσαμε πάνω σε αυτό το σημείο. Πάντως και χωρίς αυτή την εξέλιξη μία καλή διόρθωση την περιμέναμε.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Κάποιες μετοχές γίνονται ξανά ελκυστικές και προσφέρουν καλύτερο σημείο εισόδου. Ζητούμενο είναι να πρόκειται για διόρθωση και όχι για τέλος της ανόδου. Ζητούμενο βέβαια και να μην καταρρεύσουν τα ξένα.

Το ΧΑ έκλεισε με βαριές απώλειες 1,94% αλλά ενδοσυνεδριακά η πτώση είχε επεκταθεί μέχρι και το -2,65% και στις 723 μονάδες. Κάποιου εκεί βλέπουν κάποιοι αναλυτές τη δίκαιη διόρθωση.

FTSE 25: Μόνο ο ΑΔΜΗΕ κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος έστω και οριακά. Κάτι είναι και αυτό. Ο δείκτης έχασε 1,61%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτώση 8,34% για Πειραιώς, 3,97% για Eurobank, 1,85% για Alpha Bank και 1,05% για Εθνική Τράπεζα. Ο τραπεζικός στις 578,29 μονάδες και ξανακάνει αντίσταση τις 600-605 μονάδες.

ΔΕΗ: Δυνατό χτύπημα από τους πωλητές. Δεν άφησαν τους αγοραστές να πάρουν ανάσα. Στα 1,3480 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 1,3350 ευρώ. Απώλειες 5,87% και όγκος 517 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Με όγκο η πτώση στη μετοχή και έμεινε και ουρά. Στα 5,76 ευρώ με απώλειες 3,36% και συναλλαγές 50 χιλ. τεμαχίων. Έμειναν στην πλευρά των πωλητών άλλα 27 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Υποχώρησε 7,38% και έκλεισε στα 6,90 ευρώ με όγκο 4 χιλ. τεμάχια αλλά οι πωλητές ήθελαν να δώσουν άλλα 9 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Νέα πτώση κατά 5,98% με όγκο 721 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 30 εκατ. ευρώ και τιμή 0,0865 ευρώ.

CENTRIC: Με όγκο και εδώ η πτώση. Στα 0,1930 ευρώ και στο -4,93% μετά από συναλλαγές 186 χιλ. τεμαχίων. Αποτίμηση 19,5 εκατ. ευρώ και ξαναδίνει ευκαιρίες. Ο αγοραστής εδώ ζητάει το ταμείο της επιχείρησης μαζί με τα μελλοντικά έσοδα. Η επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι μικρή είναι bonus.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ (απάντηση): Εκτίμηση μας είναι πως η υποχώρησε συνδέεται με την αποχώρηση κάποιου λόμπι. Ωστόσο και τα αποτελέσματα του 2018 δεν ήταν καλά και έτσι επιταχύνθηκε λίγο η πτώση. Ολόκληρος ο κλάδος δεν πήγε καλά.

Έχουν κυριολεκτικά διαλύσει πολλοί ανταγωνιστές και η συγκεκριμένη έχει μείνει όρθια μετά από αυτή τη μεγάλη κρίση που έχει περάσει ο κλάδος. Η αποτίμηση των 21 εκατ. ευρώ πάντως είναι χαμηλή.

Οι συνολικές υποχρεώσεις είναι στα 58,7 εκατ. ευρώ και είναι από τις χαμηλότερες στον κλάδο. Η καθαρή θέση είναι στα 66,3 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως παίζει στο 1/3 της καθαρής θέσης η αποτίμηση. Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν και το τελικό αποτέλεσμα εμφάνισε ζημιά 1,1 εκατ. ευρώ.

ΕΛΣΤΡ: Ψιλοπράγματα δηλαδή όταν άλλες του κλάδου δεν ξέρουν ποια ζημιά να πρωτογράψουν. Δείτε για παράδειγμα ΣΙΔΜΑ και Μπήτρος.

Θα θέλαμε καλύτερες λειτουργικές ταμειακές ροές προκειμένου να μην μειώνονταν τα ταμειακά διαθέσιμα. Αλλά ο ισολογισμός δείχνει πως η εισηγμένη αντέχει. Διαγραμματικά θα μπορούσε να υποχωρήσει λίγο ακόμα η μετοχή καθώς οριακά κάτω από τα 1,10 ευρώ ακουμπά σε καλή στήριξη.

FG EUROPE: Η δημόσια πρόταση που γίνεται στα 0,4920 ευρώ επηρέασε τη μετοχή, η οποία έκλεισε εκεί με απώλειες 13,68% αλλά με 500 τεμάχια όγκο αφού δεν μπήκε εντολή στο ταμπλό. Σημειώνουμε πως ήδη έχει ξεπεραστει το 90%.

ΟΛΠ: Οριακά κάτω από τα 20 ευρώ η μετοχή συνεχίζει τη διόρθωση. Είχε δώσει μεγάλη κίνηση και με βάση τα τωρινά μεγέθη είχε τσιμπήσει λίγο η τιμή. Με βάση βέβαια τις προοπτικές θα μπορούσε να δει υψηλότερα. Αλλά μέχρι τότε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης