Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Η ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί στο κοινό μας μέλλον και την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Barclay (Βρετανία): Η ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί στο κοινό μας μέλλον και την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Ο Βρετανός υπουργός Brexit χαρακτήρισε ως «τεμπέλικη» τη σκέψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit
Στο γεγονός ότι η «τεμπέλικη σκέψη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit την εμποδίζει από το να δει τα οφέλη της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρθηκε σήμερα (9/5) ο Βρετανός υπουργός Brexit, Stephen Barclay, μέσω ομιλίας του σε εκδήλωσε στη Ρουμανία.
Ειδικότερα, ο κ. Barclay τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να σταματήσει να επιστρέφει στην ψηφοφορία που συνέβη πριν από τρία χρόνια και να επικεντρωθεί στο κοινό μέλλον και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων».
Παράλληλα, ο Βρετανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «κατά την άποψή μου, το Brexit αφορά τις κοινές αξίες, το να επιθυμούμε να έχουμε μία πολιτική σχέση, να εντοπίζουμε τις κοινές προκλήσεις, αλλά να μπορούμε επίσης να δούμε μπροστά αντί να επιστρέφουμε σε μία ψηφοφορία πριν από τρία χρόνια».
Χθες (8/5) η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, αρνήθηκε να ανακοινώσει τη μέρα κατά την οποία θα αποχωρήσει από τη θέση της, τονίζοντας ότι δεν είναι η ίδια ο λόγος για την οποίο η χώρα παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης David Gauke, μέσω δηλώσεών του στο BBC Radio 4 τόνισε ότι «θα ήταν λάθος να υπάρξει μία αλλαγή ηγεσίας σε αυτό το σημείο», διευκρινίζοντας ότι η αντικατάσταση της Theresa May δε θα διευκολύνει το Συντηρητικό Κόμμα να συνάψει μία συμφωνία για το Brexit μέσω του κοινοβουλίου.
Ο κ. Gauke πρόσθεσε ότι τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα πρέπει να έχουν δύο πράγματα κατά νου όταν επιλέξουν τον επόμενο ηγέτη τους, διευκρινίζοντας ότι «πρώτον, πρέπει να σκεφτούν τον ρόλο που θα έχει μετά το Brexit και δεύτερον πρέπει να επιλέξουν τον καλύτερο υποψήφιο ώστε να νικήσει τον Jeremy Corbyn».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης