Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μία νέα πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μία νέα πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι αναμένει «συγκεκριμένες προτάσεις» από την πλευρά της Ουάσιγκτον
Την ετοιμότητά της εξετάσεις νέες προτάσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με τη συμφωνία πυρηνικού αφοπλισμού εξέφρασε η πλευρά της Ρωσίας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείο, «είμαστε έτοιμοι να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες που ανέστειλε η Ουάσιγκτον για τη στρατηγική σταθερότητα και επιπλέον να εξετάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο των δηλώσεων του Donald Trump σχετικά με κάποια νέα συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης μίας νέας πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, με την πλευρά της Ουάσιγκτον να σημειώνει ότι ο κ. Trump εξετάζει επίσης να συμπεριλάβει την Κίνα στις συνομιλίες για μία νέα πυρηνική συμφωνία.
Νωρίτερα εντός του έτους, η Ουάσιγκτον ανέστειλε τις υποχωρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσης Εμβέλειας, υποχρεώνοντας έτσι τη Ρωσία να αναστείλει επίσης τις δικές τις υποχρεώσεις.
Παράλληλα, η Νέα Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων, η οποία θεσπίστηκε από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία το 2011, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης