Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,3% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στο εμπόριο - Στα 1.281,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,3% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στο εμπόριο - Στα 1.281,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 4,20 δολ. ή 0,3%, στα 1.281,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (8/5/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας από τα υψηλά τριών εβδομάδων που είχε «αγγίξει» νωρίτερα, καθώς κάποιες μικρές προσδοκίες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έστρεψαν τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, θα ταξιδέψει προς τις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε, ωστόσο, πως είναι «ικανοποιημένος» με τους τρέχοντες δασμούς, μετριάζοντας τον ενθουσιασμό.
Νωρίτερα σήμερα η επίσημη εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα αυξηθούν από το 10% στο 25% οι δασμοί σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα. Όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, το Πεκίνο υπαναχώρησε σε ορισμένες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προκειμένου να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στην ανάληψη ρίσκου προσέφερε η δήλωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders, η οποία ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει ένδειξη από την Κίνα ότι θέλει να υπάρξει εμπορική συμφωνία.
Ωστόσο, οι απώλειες του χρυσού παρέμειναν περιορισμένες, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε πως είναι απόλυτα έτοιμο να εφαρμόσει αντίμετρα εάν οι ΗΠΑ αυξήσουν τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, εγείροντας εκ νέου ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών. 
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 4,20 δολ. ή 0,3%, στα 1.281,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε οριακά στις 97,6 μονάδες.
Η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,30 δολ., εν μέσω ανησυχιών για κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και Εργατικών για το Brexit.
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μεταξύ της κυβέρνησης των Συντηρητικών και της αντιπολίτευσης των Εργατικών προχωρούν με δυσκολία και με μικρή επιτυχία.
Την ίδια ώρα, το «ITV» μεταδίδει πως οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης