Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει Weber, κατάργηση 13ης σύνταξης, κατάργηση μειώσεων ΦΠΑ

Παππάς: Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει Weber, κατάργηση 13ης σύνταξης, κατάργηση μειώσεων ΦΠΑ
Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν έχουν συζητηθεί με τους Θεσμούς
«Επισήμως από χθες το βράδυ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, κατάργηση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, στο ρεύμα και τα τρόφιμα και ακύρωση όλων των μέτρων, που χθες εξαγγέλθηκαν», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι η ενδεχόμενη εκλογή Weber στην Προεδρία της Κομισιόν θα οδηγήσει σε περιπέτεια τη χώρα.
Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «NEWS24/7», ο Ν. Παππάς εξέφρασε την έκπληξή του για τη στάση της ΝΔ στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
«Δεν περίμενα να γίνει και επίσημη γραμμή του κόμματος ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις για τη 13η σύνταξη, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο ρεύμα, στα τρόφιμα είναι αντιπερισπασμός στην επίθεση που μας έκαναν για τις διακοπές του πρωθυπουργού.
Ειλικρινά εκπλήσσομαι», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι άκουσε να το λέει ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά «θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον να το ακούσουμε και στο Κοινοβούλιο σήμερα», όπως είπε.
Μιλώντας για τον Manfred Weber, τον εκλεκτό -όπως τον χαρακτήρισε- της ΝΔ, «ο οποίος επέλεξε το Ζάππειο αγκαζέ με τον κ. Μητσοτάκη για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και να ξεκινήσει την καμπάνια του επισήμως», ο κ. Παππάς είπε ότι «καταγγέλλει με tweet την ελληνική κυβέρνηση ότι παίρνει ανεύθυνες αποφάσεις και λέει ότι είναι κατά του ευρωπαϊκού επιδόματος ανεργίας, το οποίο στηρίζουν και θέλουν να εφαρμόσουν οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις».
«Αν ο Weber εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να πάρει πίσω τα μέτρα και θα ξεκινήσει νέα περιπέτεια», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
«Το ευρωψηφοδέλτιο, λοιπόν, της ΝΔ συναπαρτίζεται από ανθρώπους που θα του δώσουν ψήφο για την Προεδρία της Κομισιόν, εάν εκλεγούν.
Άρα, λοιπόν, συναπαρτίζεται από ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ακυρώσουν τις χθεσινές οικονομικές πρωτοβουλίες, τα πάρα πολύ σημαντικά μέτρα ανακούφισης της αγοράς και των κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία έχουν πληγεί.
Αυτή είναι η απλή και αναντίρρητη αλήθεια», είπε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας: «Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ακύρωση των μέτρων, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο».
«Στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουμε να αλληλοδουλευόμαστε.
Ή να ψηφίσουν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες ή να αποσύρουν τη στήριξή τους από τον Weber», συνέχισε ο κ. Παππάς και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «αλλάζει ατζέντα κουτσομπολιού κάθε 24ώρες γιατί έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της».
Τόνισε, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει την εφαρμογή ενός «ασφαλιστικού προγράμματος τύπου Πινοσέτ» και ένα «σκληρό μνημόνιο α λα ΔΝΤ.
Ένα πρόγραμμα κατακρήμνισης και της οικονομίας και της κοινωνίας».
Ο κ. Παππάς είπε, επίσης, ότι «ο Τσίπρας κάνει γενναία πολιτικά βήματα, που αποδεικνύουν ότι εντός της Ευρώπης υπάρχει χώρος για κοινωνική πολιτική και αναδιανομή του πλούτου» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει 4πλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τη Γερμανία και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος από τις εμμονές του Weber, της ΝΔ και των δογμάτων που εφάρμοσε ο Schaeuble».
Υπογράμμισε ότι «τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν έχουν συζητηθεί με τους θεσμούς και είναι μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο και αξιοποιείται μέρος της εθνικής μας αποταμίευσης».
Σχετικά, δε, με τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «η κ. Γενημματά δεν έχει διαψεύσει αυτό που ακούγεται για στήριξη της σε διακυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης