Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πιέσεις στην στερλίνα, λόγω φόβων για κατάρρευση των συνομιλιών κυβέρνησης - Εργατικών - Στο 1,30 δολ.

Βρετανία: Πιέσεις στην στερλίνα, λόγω φόβων για κατάρρευση των συνομιλιών κυβέρνησης - Εργατικών - Στο 1,30 δολ.
Φόβοι ότι οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης
Πιέσεις δέχεται σήμερα (8/5/2019) η στερλίνα, εν μέσω ανησυχιών για κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και Εργατικών για το Brexit.
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μεταξύ της κυβέρνησης των Συντηρητικών και της αντιπολίτευσης των Εργατικών προχωρούν με δυσκολία και με μικρή επιτυχία.
Την ίδια ώρα, το «ITV» μεταδίδει πως οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του «ITV», Robert Peston, άτομα που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία προσδοκία ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος και ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ανακηρυχθούν άκαρπες ακόμη και σήμερα.
Η στερλίνα διολίσθησε σε χαμηλό μιας ημέρας μετά τις πληροφορίες, υποχωρώντας στο 1,30 έναντι του δολαρίου.
Περί τις 16:15, η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,30 δολ., ενώ σημειώνει πτώση 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,16 ευρώ.


Σημειώνεται ότι η Βρετανία θα λάβει στις Ευρωεκλογές, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την επικύρωση συμφωνίας για το Brexit.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ήλπιζε ότι θα απέφευγε το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στις εκλογές, ωστόσο, έως τώρα, οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, που στόχευαν στο να ανοίξει ο δρόμος προς την έξοδο από την ΕΕ, δεν έχουν καρποφορήσει.
Πάντως, η May διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται και ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους Εργατικούς με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit, η οποία θα μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου.
Οι συνομιλίες μεταξύ του Εργατικού Κόμματος και της κυβέρνησης αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, σε μια προσπάθεια να σπάσει το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο σχετικά με το πώς θα προχωρήσει το Brexit.
«Όντως συζητούμε με τους Εργατικούς... Δουλεύουμε πάνω σε μια συμφωνία που θα μπορεί να κερδίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής των Κοινοτήτων», δήλωσε η May, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης