Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο παρά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,49% και τα 70,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο παρά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,49% και τα 70,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,77% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,87 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (8/5) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από την πτώση των προηγούμενων ημερών, παρά τις νέες εμπορικές εντάσεις που έχουν προκύψει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% στα 70,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,77% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,87 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τις προηγούμενες ημέρες οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν υπό πίεση, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών ότι οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως θα μπορούσαν να καταρρεύσουν μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι εξετάζει την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τον κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, ο αντιπρόεδρος της χώρας Liu He αναμένεται να βρεθεί αύριο (9/5) στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, με τους αναλυτές ωστόσο να εκτιμούν ότι οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας εντός της εβδομάδας είναι περιορισμένες.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, οι οποίες ενδέχεται να κλιμακώσουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, δημιουργώντας επίσης μείωση στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια του Μαΐου, οι εξαγωγές της Τεχεράνης θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 500 χιλ. βαρέλια εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης