Τελευταία Νέα
Οικονομία

Άμεση απάντηση ESM σε Τσίπρα: Δέσμευση της Ελλάδας ο συμφωνημένος στόχος πλεονάσματος μέχρι το 2022 είναι 3,5% του ΑΕΠ

tags :
Άμεση απάντηση ESM σε Τσίπρα: Δέσμευση της Ελλάδας ο συμφωνημένος στόχος πλεονάσματος μέχρι το 2022 είναι 3,5% του ΑΕΠ
Άμεση απάντηση ESM σε Τσίπρα: Δέσμευση της Ελλάδας ο συμφωνημένος στόχος πλεονάσματος μέχρι το 2022 3,5% του ΑΕΠ
Ξεκάθαρη ήταν η πρώτη αντίδρασή του ESM μετά τις σημερινές (7/5) εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι πολύ ξεκάθαρος: ο συμφωνημένος στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος μέχρι το 2022 είναι 3,5% του ΑΕΠ», ανέφερε εκπρόσωπος του ESM, μιλώντας στο Bloomberg μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα.
Σχολιάζοντας το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, το Bloomberg επισημαίνει ότι με αυτό ελπίζει να κλείσει την ψαλίδα με τη ΝΔ. «Η θητεία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και η χώρα είναι ήδη σε εκλογική κατάσταση πριν από τις ευρωεκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις και ο Τσίπρας ελπίζει ότι τα τελευταία μέτρα θα βοηθήσουν να μειώσει τη διαφορά με τη ΝΔ», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο (8/5) τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι το αντικείμενο της συνάντησης των κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των κλιμακίων των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.
Θα ακολουθήσει, στις 11.00, η ανακεφαλαίωση των τριήμερων συζητήσεων, και στη συνέχεια οι επικεφαλής θα αναχωρήσουν από την Αθήνα. Σημειώνεται ότι η έκθεση από τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση θα δημοσιοποιηθεί στις 5 Ιουνίου.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης