Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πως θα απαντήσει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πακέτο του Α.Τσίπρα;

tags :
Πως θα απαντήσει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πακέτο του Α.Τσίπρα;
Η πολιτική αναμέτρηση θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα
Το κοστούμι του αυριανού πρωθυπουργού πρέπει να φορέσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση  στη Βουλή  που  πιθανόν θα  μετατραπεί σε … μητέρα των μαχών.
Η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την μετέτρεψε σε πρόταση εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Η  πολιτική αναμέτρηση αρχίσει σήμερα το απόγευμα.
Ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας ήταν  έτοιμος  από καιρό  για την  αναμέτρηση  με τον  πρόεδρο της Νέας  Δημοκρατίας κ. Κυριάκο  Μητσοτάκη  καθώς  πάει στη  συζήτηση   έχοντας στη φαρέτρα του τη ρύθμιση οφειλών των  120 δόσεων και  ένα  πακέτο  μέτρων  που για πολλούς θεωρείται προεκλογικό.
 Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε και επίσημα  χθες  με τη  συνέντευξη  του πρωθυπουργού στο Ζάππειο δίνοντας  ένα χτύπημα στην  επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας.
Η μείωση των  πλεονασμάτων στο 2,5% με την επιλογή του πρωθυπουργού να  βάλει σε ειδικό λογαριασμό το ποσό των 5.550.000.000  ευρώ.
Ανακοινώθηκε η μείωση του  συντελεστή ΦΠΑ  στο 13% για την εστίαση όπως  και  για όλα τα τρόφιμα. Ακόμη ο συντελεστής ΦΠΑ  στο ρεύμα  υποχωρεί  στο 6%  από  13% που είναι σήμερα.
Ο πρωθυπουργός  Αλέξης  Τσίπρας έδωσε σαφές στίγμα  ότι δεν θέλει  να  εγκαταλείψει   το Μέγαρο  Μαξίμου και στην ουσία έκανε προγραμματικές  δηλώσεις  της  επόμενης  κυβέρνησης  χωρίς να έχουν γίνει εθνικές εκλογές.
Ο  πρόεδρος της Νέας  Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανόν να βρεθεί σε αρκετά δύσκολη θέση στη συζήτηση στη Βουλή καθώς μέρος του πακέτου που ήδη ανακοινώθηκε αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγική του
Το επιτελείο  του πρόεδρου και γενικότερα της Νέας Δημοκρατίας χρειάζεται ένα  στρατηγικό ελιγμό  έτσι  ώστε να  νικήσει τον αντίπαλο  αρχικά στα μάτια του ελληνικού λαού.  
Όμως μπορεί  η Νέα  Δημοκρατία  να  αρνηθεί  τα μέτρα  που φέρνουν ελάφρυνση στα νοικοκυριά  και να μη δώσει  ψήφο  στη Βουλή στη μείωση του  ΦΠΑ  της  εστίασης  στα τρόφιμα και στα  υπόλοιπα μέτρα.  
Μήπως  ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  πρέπει  να δώσει  την  ευκαιρία  στον Αλέξη Τσίπρα  δηλαδή  να  τον  προκαλέσει  έτσι ώστε  η χώρα  να οδηγηθεί άμεσα  σε εθνικές  εκλογές.  
Ο  αρχηγός  της  Νέα  Δημοκρατίας  πως  θα  αναδείξει  τις λάθος επιλογές  του πακέτου  όταν  θα τις  ψηφίσει;  
Είναι  σε θέση  το επιτελείο της  Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης  να αναδείξει  ότι το  καλύτερο  οικονομικό πρόγραμμα  για τη χώρα  είναι  ο  καταναλωτής, ο  επενδυτής  να  αποκτήσουν ελευθερία  κινήσεων  έτσι ώστε η κοινωνία  και η οικονομία  να  εισέλθουν σε φάση  δημιουργίας.
Πράγματι  είναι δύσκολο  το έργο  διότι ο  πολίτης  έχει εθιστεί  να μετράει  τα πάντα  με την τσέπη του.
Πάντως η  κυβέρνηση  του Αλέξη Τσίπρα  δεν κατέρρευσε  στον πρώτο χρόνο  και κλείνει  4 χρόνια  στο τιμόνι της χώρας  και συνάμα  διεκδικεί  ακόμη μια κυβερνητική θητεία;
Καλές είναι οι δημοσκοπήσεις  και  η επικείμενη  νίκη  της  Νέας  Δημοκρατίας  στις  επερχόμενες  εκλογές   αλλά  κάποιοι  πρέπει να αποδείξουν στις  επόμενες  ημέρες  ότι  είναι έτοιμη να κυβερνήσουν.  
Τα σκάφη και οι ακατανόητες συμπεριφορές του Παύλου  Πολάκη  θα περάσουν σε  δεύτερο πλάνο η  χώρα  ένα  κυβερνητικό σχέδιο που θα  την  οδηγήσει πιο μακριά  από το κακό  παρελθόν της.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης