Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινέζοι χάκερς αντέγραψαν το λογισμικό της NSA και επιτέθηκαν σε συμμάχους των ΗΠΑ

Κινέζοι χάκερς αντέγραψαν το λογισμικό της NSA και επιτέθηκαν σε συμμάχους των ΗΠΑ
Κινέζοι χάκερς αντέγραψαν το λογισμικό της NSA
Μία κινεζική ομάδα χάκερς κατάφερε να αντιγράψει το λογισμικό της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ και να το χρησιμοποιήσουν εναντίον συμμάχων της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ερευνητές της Symantec.
Όπως σημειώνεται, οι κυβερνο-επιθέσεις έλαβαν χώρα το 2016, σε Ασία και Ευρώπη.
Πρόκειται για την ομάδα "Buckeye", η οποία χρησιμοποίησε εργαλεία τα οποία ονομάζονται "Bemstour" και "DoublePulsar", εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες των Microsoft Windows.
Αν και η Symantec δεν χαρακτηρίζει την Buckeye ως κινεζική μονάδα κατασκοπείας, η Ουάσιγκτον έχει συνδέσει στο παρελθόν την ομάδα με τον μηχανισμό των υπηρεσιών Πληροφοριών της Κίνας.
Όπως αναφέρει η Symantec, το 2017 μια ομάδα που αυτοαποκαλείτο "Shadow Brokers" άρχισε να δημοσιοποιεί στο Διαδίκτυο εκδόσεις εργαλείων ενός διαχειριστή υπηρεσιών ηλεκτρονικής κατασκοπείας, την Equation Group, που γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι είναι η NSA.
Η ταυτότητα και η προέλευση των Shadow Brokers δεν έχει προς το παρόν ανακαλυφθεί.
Η Buckeye εξαφανίστηκε το 2017 και λίγο αργότερα οι αρχές των ΗΠΑ προσήγαγαν τρία μέλη της ομάδας, ισχυριζόμενες ότι είχαν χακάρει τρεις εταιρείες -Moody's Analytics, Trimble, Siemens- για να υποκλέψουν ευαίσθητα δεδομένα και εμπορικά μυστικά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης