Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία-ΗΠΑ: Συνάντηση Lavrov - Pompeo στις 14/5 - Στο επίκεντρο Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα

tags :
Ρωσία-ΗΠΑ: Συνάντηση Lavrov - Pompeo στις 14/5 - Στο επίκεντρο Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα
Ρωσία-ΗΠΑ: Συνάντηση Lavrov - Pompeo στις 14/5 - Στο επίκεντρο Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Pompeo θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του S.  Lavrov στη νότια ρωσική πόλη Σότσι στις 14 Μαΐου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Δεν θα υπάρξει έλλειψη άλλων θεμάτων για να συζητήσουν οι Pompeo και Lavrov, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, καθώς η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στα μαχαίρια για τη Συρία, την Ουκρανία και τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, καθώς και για την κράτηση στη Ρωσία του P. Willan, ενός Αμερικανού πρώην πεζοναύτη, με κατηγορίες κατασκοπίας τις οποίες αρνείται.

Ακύρωσε ο Pompeo την επίσκεψη στο Βερολίνο

Στο μεταξύ, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ακύρωσε σήμερα μια επίσκεψη στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με την Merkel λόγω «επειγόντων θεμάτων» προς διευθέτηση, ανακοίνωσε Αμερικανός εκπρόσωπος χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
«Δυστυχώς, πρέπει να μεταθέσουμε τις προβλεπόμενες συναντήσεις στο Βερολίνο λόγω επειγόντων θεμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτάγκους, ο οποίος δεν διευκρίνισε αν ο Pompeo θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Λονδίνο.
«Περιμένουμε με ανυπομονησία τον εκ νέου προγραμματισμό αυτής της σημαντικές σειράς συναντήσεων.
Ο υπουργός Εξωτερικών θέλει να βρίσκεται σύντομα στο Βερολίνο», κατέληξε ο εκπρόσωπος.
Ο Pompeo, που υπερασπίστηκε χθες σε μια ομιλία του στο Ροβανιέμι (Φινλανδία) την πολιτική της χώρας του για την Αρκτική, επρόκειτο να συναντήσει σήμερα τη Γερμανίδα καγκελάριο καθώς και τον ομόλογό του, τον υπουργό Εξωτερικών K. Maas.
Αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό T. May και να ετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη στο Λονδίνο, από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, του D. Trump.
Ο Pompeo επρόκειτο να ολοκληρώσει τη διπλωματική περιοδεία του με μια επίσκεψη στη Γροιλανδία, όπου οι αυξανόμενες επενδύσεις της Κίνας ανησυχούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν θα διατηρηθεί ή όχι αυτό το τελευταίο σκέλος της περιοδείας του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης