Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, ζητούν από την ΕΕ 210 δήμαρχοι

Μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, ζητούν από την ΕΕ 210 δήμαρχοι
Στόχο για μηδενικές εκπομπές C02 ζητούν από την ΕΕ 210 δήμαρχοι
Την υιοθέτηση ενός άκρως φιλόδοξου στόχου για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έως το 2050, ζητούν από την ΕΕ οι δήμαρχοι 210 ευρωπαϊκών πόλεων, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Παρισιού, του Λονδίνου, του Μιλάνου, της Σεβίλης, του Άμστερνταμ και του Όσλο, οι οποίοι κρούουουν των κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το κόστος της σε ζωές και οικονομία.
Ο σημερινός στόχος της ΕΕ θέλει την κοινότητα να μειώνει έως το 2030 τις εκπομπές κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.
Ωστόσο, αυτό δεν επαρκεί σύμφωνα με τους δημάρχους, που καλούν τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τη «μόνη βιώσιμη επιλογή» για το μέλλον της ηπείρου και του πλανήτη.
«Η Ευρώπη πρέπει να ηγηθεί στο μέλλον παγκοσμίως στο θέμα του κλίματος.
Οι μελλοντικές γενιές δεν θα μας συγχωρήσουν αν δεν δράσουμε όσο έχουμε ακόμη καιρό» προειδοποιούν.
Η δραματική έκκλησή τους έρχεται την ώρα που η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας διαμηνύει ότι οι υφιστάμενοι στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι σε κίνδυνο, καθώς το 2018 ύστερα από δύο δυναμικές δεκαετίες ανάπτυξης, μπήκε «φρένο» στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης