Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο ΥΠΟΙΚ αρνείται στους Δημοκρατικούς το άνοιγμα των φορολογικών δηλώσεων Trump

ΗΠΑ: Ο ΥΠΟΙΚ αρνείται στους Δημοκρατικούς το άνοιγμα των φορολογικών δηλώσεων Trump
«Όχι» Mnuchin στο αίτημα για άνοιγμα των φορολογικών δηλώσεων Trump
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε το αίτημα των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων για πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του Donald Trump.
«Σας ενημερώνω ότι το υπουργείο Οικονομικών ίσως να μην εκπληρώσει το αίτημα της επιτροπής», ανέφερε ο Steven Mnuchin σε επιστολή του, η οποία συντάχθηκε κατόπιν διαβούλευσης με τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει σε επίσημη, νομική γνωμοδότηση.
Η άρνηση του κ. Mnuchin να παραδώσει τις φορολογικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ανακοινώνεται μετά την εκπνοή δύο προθεσμιών, ο οποίος στην επιστολή του ανέφερε ότι το αίτημα της Βουλής των Αντιπροσώπων εγείρει «σοβαρά συνταγματικά ερωτήματα» που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες στην προστασία προσωπικών δεδομένων των φορολογουμένων.
Ο ίδιος ο Donald Trump έχει αρνηθεί επανειλημμένως να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν την περιουσιακή του κατάσταση, πρώτα ως υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και τώρα ως πρόεδρος, ανατρέποντας μια παράδοση που ίσχυε από την εποχή του σκανδάλου «Watergate».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης