Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η ΔΕΗ ξανά στο επίκεντρο λόγω τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών – Ενισχύεται 5% με αυξημένο όγκο

tags :
Η ΔΕΗ ξανά στο επίκεντρο λόγω τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών – Ενισχύεται 5% με αυξημένο όγκο
Aπό την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα αντλήσει ρευστότητα μέσω κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων 350-400 εκατ. ευρώ
Με καλό όγκο συναλλαγών και για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται 5% και πρωταγωνιστεί ξανά.
Οι πληροφορίες για την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που θα βελτιώσουν τη ρευστότητα της επιχείρησης αλλά και η προ ημερών προσέγγιση της σημαντικής στήριξης των 1,20 ευρώ περίπου διατηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα και όπως σημειώνουν κάποια στελέχη της αγοράς επενδυτικό πρόγραμμα μαμούθ στις ΑΠΕ που ανακοίνωσε παρά τις δυσκολίες στο ταμειακό της πρόγραμμα, δείχνει ότι προσδοκά η προώθησή του θα γίνει με τις κατάλληλες στρατηγικές συμμαχίες, εξέλιξη που βελτίωσε τη συμπεριφορά της μετοχής και ανέκοψε την άτακτη υποχώρηση των προηγούμενων ημερών.
Μετά τη διόρθωση λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων η μετοχή βυθίστηκε μέχρι τα 1,20 ευρώ ακουμπώντας σε μία καλή στήριξη και πολλοί επενδυτές τοποθετήθηκαν προκειμένου να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Μία κίνηση που φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα καθώς ο τίτλος βρίσκεται σήμερα στα 1,41 ευρώ με όγκο 560 χιλ. τεμάχια και με αποτίμηση 325 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η επιχείρηση από την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα αντλήσει ρευστότητα μέσω κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων 350-400 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες αποπλήρωσε ομόλογο 350 εκατ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης