Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Μας ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Β. Κορέας - Παραβιάζουν τη στρατιωτική μας συμφωνία

Ν. Κορέα: Μας ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Β. Κορέας - Παραβιάζουν τη στρατιωτική μας συμφωνία
Η πλευρά της Σεούλ κάλεσε την Πιονγιάνγκ να απέχει από πράξεις οι οποίες κλιμακώνουν τις στρατιωτικές εντάσεις
Την έντονη ανησυχία της για τις δοκιμές πυραύλων που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα εξέφρασε σήμερα (7/5) το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, ως μέρος των στρατιωτικών ασκήσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου.
Ειδικότερα, το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι για την εκτόξευση πολλαπλών βλημάτων από τη Βόρεια Κορέα, γεγονός που παραβιάζει το πνεύμα της διακορεατικής στρατιωτικής συμφωνίας».
Παράλληλα, η πλευρά της Σεούλ κάλεσε την Πιονγιάνγκ να απέχει από «πράξεις οι οποίες κλιμακώνουν τις στρατιωτικές εντάσεις» στην κορεατική χερσόνησο.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Σεούλ, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε «διάφορα βλήματα μικρής εμβέλειας» από την ανατολική της ακτή το περασμένο Σάββατο (4/5), κοντά στην πόλη Γουονσάν.
Η Νότια Κορέα θεωρεί ότι αυτές οι ασκήσεις είναι αντίθετες με τη Στρατιωτική Συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών τον περασμένο Σεπτέμβριο, και η οποία ορίζει ότι οι δύο χώρες θα διακόχουν κάθε εχρθική δραστηριότητα στην κορεατική χερσόνησο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης