Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2019
Η άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανάκαμψη σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την άνοδο ωστόσο να μην καταφέρνει να αντισταθμίσει την πτώση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενισχύθηκαν κατά +0,6%, έναντι πτώσης -4% τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος τηα τάξεως του +1,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -4,2% σε μηνιαία βάση, αντισταθμίζοντας την αντίστοιχη άνοδο που σημειώθηκε στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά +8,6% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η άνοδος των νέων παραγγελιών από τις υπόλοιπες χώρες περιορίστηκες στο +1,4%
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο συνολικός όγκος βιομηχανικών παραγγελιών υποχώρησε κατά -6%, εφόσον ληφθούν υπόψην οι ημερολογιακές διακυμάνσεις.
«Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση των παραγγελιών στον μεταποιητικό κλάδο δείχνει ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα παραμείνει υποτονική τους επόμενους μήνες», ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης