Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά το sell off

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά το sell off
ΑΓΟΡΑ: Αν και οι αναλυτές περίμεναν νέα πτώση σήμερα και αυξημένη μεταβλητότητα, το ξεκίνημα είναι ανοδικό και μάλιστα η άνοδος έχει ξεπεράσει το 1%. Μένει να δούμε τη συνέχεια. Το ενδιαφέρον θα παραμείνει στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.

Στο εσωτερικό μετά την ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων χρήσης και τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις που γίνονται στα χαρτοφυλάκια δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις.

Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα έχει ελληνικό ενδιαφέρον αφού αναμένεται να εντάξει ο οίκος και κάποιες ελληνικές τράπεζες που είχε διαγράψει. Το σημαντικό το περιμένουμε από την κυβέρνηση, η οποία θα ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης.

Μείωση ΦΠΑ και μετατάξεις προϊόντων, αλλά και μείωση ΕΝΦΙΑ είναι στα βασικά σενάρια. Η εξέλιξη θα είναι θετική αφού και τους πολίτες θα ανακουφίσει που έχουν πληρώσει τόσα και κάπως πιο ανταγωνιστική θα γίνει η οικονομία και θα περισσέψει και κάτι στους πολίτες για να καλύψουν άλλες ανάγκες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι δημοσιεύσεις για τα αποτελέσματα χρήσης 2018, ήδη κάποιες εισηγμένες δημοσιεύουν πρώτο τρίμηνο. Η Jumbo δημοσίευσε 10μηνο το οποίο δείχνει ότι οι αγορές του εξωτερικού πάνε πολύ καλά και η Ελλάδα ακολουθεί με μικρή βελτίωση.

Η Paperpack επίσης ανακοίνωσε ένα πολύ καλό πρώτο τρίμηνο με σημαντική αύξηση σε όλες τις γραμμές. Η μετοχή ενισχύεται άνω του 7%.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά ο τίτλος και προσπαθεί να καλύψει μέρος των απωλειών των προηγούμενων απωλειών. Στο +3,7%και στα 1,39 ευρώ με όγκο 97 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 322 εκατ. ευρώ.

Η επιχείρηση θέλει νοικοκύρεμα. Υπάρχει αξία αλλά είναι θαμμένη από τις πολιτικές αποφάσεις των τελευταίων πολλών ετών. Δεν είναι μόνο η τωρινή κυβέρνηση που χρησιμοποίησε την επιχείρηση ως δημόσιο αγαθό πλήττοντας τους μετόχους.

Όλες οι κυβερνήσεις τα ίδια έκαναν. Είτε αποφεύγοντας να αυξήσουν τις τιμές λόγω πετρελαίου, είτε δίνοντας μεγάλες αυξήσεις στο προσωπικό, είτε, είτε, είτε.. Κάποια στιγμή θα πρέπει και οι μέτοχοι να κερδίσουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ήπια άνοδο στο ξεκίνημα και την Πειραιώς να έχει λίγο μεγαλύτερα κέρδη από τις υπόλοιπες.

PAPERPACK: Αποτιμάται τα 12,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2019 στις 670 χιλ. ευρώ από 317 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 14,1 εκατ. ευρώ.

Χαμηλές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν στα 1,8 εκατ. ευρώ. Αν το πρώτο τρίμηνο έχει συνέχεια και δούμε καλή πορεία και στα επόμενα τότε η μετοχή θα έχει χαμηλό p/e.

JUMBO: Αύριο (8/5) θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Επομένως όποιοι θέλουν το μέρισμα πρέπει να έχουν μετοχές μέχρι το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης.

Με όγκο 1.000 τεμάχια ξεκίνησε η μετοχή και με άνοδο 1,26%. Διαπραγματεύεται στα 16,10 ευρώ και έχει αποτίμηση 2,19 δισ. ευρώ.

ΟΛΠ: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο η μετοχή κάνει πράξη πάνω από τα 21 ευρώ παίρνοντας πίσω μέρος των χθεσινών σημαντικών απωλειών.

LAMDA: Συνεχίζει να δυσκολεύεται και να μην μπορεί να ακολουθήσει την άνοδο της αγοράς. Έχει ενισχυθεί από την αρχή του έτους κοντά και λίγο πάνω από 15% με την αγορά να είναι πάνω από 23%. Βασικός λόγος το Ελληνικό, ένα project που παραμένει στάσιμο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης