Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις ΗΠΑ στον στρατό της Βενεζουέλας για να στραφεί κατά του Maduro – Τι ετοιμάζει ο αντιπρόεδρος Pence

tags :
Πιέσεις ΗΠΑ στον στρατό της Βενεζουέλας για να στραφεί κατά του Maduro – Τι ετοιμάζει ο αντιπρόεδρος Pence
Αλλά και κυρώσεις στους δικαστικούς του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας
Νέα «κίνητρα» στο στρατό της Βενεζουέλας προκειμένου να στραφεί κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 7/5 ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, μόλις λίγες ημέρες ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Maduro.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο Pence σε ομιλία του στην Americas Society στο State Department (στις 22:25 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος άλλων 25 δικαστικών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι θα προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα και ότι ετοιμάζουν ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αλλαγή κυβέρνησης.
Το ενδιαφέρον της ομιλίας του Pence είναι ότι θα σκιαγραφήσει ποια είναι η στρατηγική των ΗΠΑ ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης εβδομάδας κατά του Maduro και μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης, J. Guaido, ο οποίος είχε αναφέρει πως οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ήταν η έναρξη της τελικής φάσης της προσπάθειάς του για να εκδιώξει τον Maduro από την εξουσία.
Επιπλέον, ο Pence αναμένεται να παρουσιάσει κίνητρα και στο στρατό της Βενεζουέλας προκειμένου να αλλάξει τη στάση του απέναντι στον Maduro.
«Θα επισημάνει ποιες ευκαιρίες υπάρχουν εάν οι άνθρωποι [αυτοί] κάνουν το σωστό προχωρώντας μπροστά» ανέφερε το ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι ο Pence θα ρίξει μια «προειδοποιητική βολή» απευθυνόμενος στα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας το 2017, αλλά και στα επτά μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που αποτελεί συνιστώσα του, κάτι που ενδεχομένως να γίνει και στα υπόλοιπα 25 μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας.
«Θεωρούμε πως εκεί πρέπει να ασκηθεί πίεση (...)
Όλοι, και οι 32 δικαστικοί του TSJ, είτε θα κολυμπήσουν είτε θα βουλιάξουν μαζί» τόνισε το στέλεχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης