Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τα σχέδια των ΗΠΑ για το πώς θα γίνει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα από το Φεβρουάριο του 2018

tags :
Τα σχέδια των ΗΠΑ για το πώς θα γίνει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα από το Φεβρουάριο του 2018
Τα σχέδια των ΗΠΑ για το πώς θα γίνει το πραξικόπημα στη Βενζουέλα από το Φεβρουάριο του 2018
Ένα λεπτομερές σχέδιο από την SOUTHCOM (Διοίκηση Στρατού των ΗΠΑ για το Νότιο Ημισφαίριο) με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2018 με τον τίτλο «Σχέδιο για την κατάρρευση του καθεστώτος στη Βενεζουέλα» (Plan to overthrow the Venezuelan Dictatorship).
Tο έγγραφο αυτό υπογράφηκε προσωπικά από τον ναύαρχο Kurt W. Tidd, ο οποίος ήταν ο διοικητής (επικεφαλής), στη SOUTHCOM, και έτσι ήταν ο κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που χειριζόταν τα ζητήματα της Βενεζουέλας.
Αλλά αυτό ήταν κάτι περισσότερο από ένα στρατιωτικό σχέδιο.
Ήταν περιεκτική - κατεύθυνση στρατιωτικών, διπλωματικών και προπαγανδιστικών πολιτικών - σχετικά με την προγραμματισμένη «ανατροπή» της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Τρέχουσα κατάσταση

Η δικτατορία στη Βενεζουέλα αντιμετωπίζει προβλήματα ως αποτέλεσμα των συχνών εσωτερικών προβλημάτων της.
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη τροφίμων, εξάντληση των πηγών ξένου νομίσματος και αχαλίνωτη διαφθορά.
Η διεθνής υποστήριξη, κερδισμένη με πετροδολάρια, γίνεται ολοένα και πιο σπάνια και η αγοραστική δύναμη του εθνικού της νομίσματος βρίσκεται σε συνεχή πτώση.
Το σενάριο αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά οι σημερινοί ηγέτες της Βενεζουέλας, όπως κάνουν συνήθως, στην απελπισία τους για να διατηρήσουν τη δύναμή τους, είναι σε θέση να προσελκύσουν νέα λαϊκιστικά μέτρα που διαιωνίζουν τις προνομιακές τους θέσεις. ο μοναδικός μηχανισμός που τους κρατάει επιμονή στην προσπάθεια να κρατήσουν τις θέσεις τους.
Το διεφθαρμένο καθεστώς του Maduro θα καταρρεύσει αλλά, δυστυχώς, οι διχασμένες αντιτιθέμενες δυνάμεις, οι νόμιμοι υπερασπιστές της δημοκρατίας και η ευημερία του λαού, δεν έχουν αρκετή δύναμη για να τερματίσουν τον εφιάλτη της Βενεζουέλας.
Οι εσωτερικές διαμάχες, τα συγκεκριμένα συμφέροντα, η διαφθορά παρόμοια με εκείνη των αντιπάλων τους, καθώς, δεν τους δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν την κατάσταση και να κάνουν το απαραίτητο βήμα για την ανατροπή του καθεστώτος.
Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή εγκληματική δράση στη Λατινική Αμερική.
Αυτό επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή, δεν υπάρχει σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και οι τοπικές πολιτικές εναλλακτικές λύσεις είναι απαράδεκτες.
Η δημοκρατία εξαπλώνεται στην Νότια Αμερική, σε μια ήπειρο όπου ο ριζοσπαστικός λαϊκισμός προοριζόταν να αναλάβει την εξουσία.
Η Αργεντινή, του Εκουαδόρ και η Βραζιλία είναι κάποια παραδείγματα.
Είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποδείξουν, με συγκεκριμένες ενέργειες, ότι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, όπου η ανατροπή της δικτατορίας της Βενεζουέλας θα σημαίνει σίγουρα μια ιστορική καμπή.
Είναι η πρώτη ευκαιρία της κυβέρνησης Trump να προωθήσει το όραμα σε σχέση με την ασφάλεια και τη δημοκρατία.
Η ενεργός δέσμευσή της είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την Ουάσιγκτον , αλλά και για την ήπειρο και για τον κόσμο.

Έφτασε η ώρα

Βήμα για την επιτάχυνση της οριστικής ανατροπής του καθεστώτος στη Βενεζουέλα

-Υπονόμευση της λαϊκής υποστήριξης προς την κυβέρνηση.
-Ενθάρρυνση της λαϊκής δυσαρέσκειας με την αύξηση  των τιμών των τροφίμων, των φαρμάκων και άλλων βασικών αγαθών, κάνοντας πιο οδυνηρή και οδυνηρή την έλλειψη των βασικών βασικών εμπορευμάτων.

Εξασφαλίζοντας την ανεπανόρθωτη ζημιά του προφίλ του σημερινού δικτάτορα

-Ανάπτυξη δράσεων για την ενθάρρυνση του εγωκεντρισμού και της λεκτικής… «ακράτειας» του δικτάτορα, που θα τον αναγκάσει να υποπέσει σε λάθη που δημιουργούν μεγαλύτερη δυσπιστία και απόρριψη στην εγχώρια αγορά, ενώ παράλληλα συνεχίζει να ελαχιστοποιεί τη διεθνή σημασία του δημόσιου προφίλ του, με στόχο να τον  γελοιοποιήσει και να τον θέσει ως σύμβολο αμηχανίας και ανικανότητας.
-Να τον εκθέσει ως μαριονέτα της Κούβας, επιδεινώνοντας τη διαίρεση μεταξύ των μελών της κυβερνητικής ομάδας.
-Αποκαλύπτοντας τις διαφορές στις συνθήκες διαβίωσής του σε σχέση με εκείνες των οπαδών του.
-Κάνοντας την κυβέρνησή του μη βιώσιμη, αναγκάζοντάς την να διαπραγματευτεί ή να αποδράσει όπως έκαναν και άλλοι στενοί συνεργάτες του καθεστώτος.
-Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις διατάξεις για μια πόρτα διαφυγής, σε περίπτωση που τελικά ο Maduro επιλέξει να ψάξει για ένα ασφαλές λιμάνι εκτός της Βενεζουέλας.

Αύξηση της εσωτερικής αστάθειας σε κρίσιμο επίπεδο

Η εντατικοποίηση της από- κεφαλαιοποίησης της χώρας, η διαρροή ξένου συναλλάγματος και η επιδείνωση του τοπικού νομίσματος, με αποτέλεσμα την εφαρμογή νέων πληθωριστικών μέτρων που θα αυξάνουν την υποβάθμιση του αι που ταυτόχρονα θα προκαλούν στους πολίτες με λιγότερη πρόσβαση - οι οποίοι υποστηρίζουν τους σημερινούς κυβερνήτες - και εκείνων που βρίσκονται σε καλύτερη θέση, να απειλείται ή να επηρεάζεται η κοινωνική τους κατάσταση.
Να γίνει σαφές ότι η χρήση του κρυπτονομίσματος Petro, αποτελεί βασικό στοιχείο της επιδείνωσης της οικονομίας, η οποία είναι μια αντισυνταγματική και παράνομη χειραγώγηση του εθνικού νομίσματος, χρήσιμη για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Πλήρης παρεμπόδιση των εισαγωγών και, ταυτόχρονα, αποθάρρυνση των πιθανών ξένων επενδυτών, προκειμένου να συμβάλουν στην χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού - κυρίως στον τομέα του πετρελαίου, απαραίτητη για κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας.
Προσέλκυση σε εγχώριους συμμάχους α προκαλέσουν διαμαρτυρίες, ταραχές και ανασφάλεια, λεηλασίες, κλοπές, επιθέσεις με σκοπό την δημιουργία προσφυγικών ροών και τη δημιουργία κρίσης , θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια των γειτονικών μεθοριακών εθνών.
Προξενώντας τα θύματα και κρατώντας την κυβέρνηση υπεύθυνη γι 'αυτούς.
Αυξάνοντας την ανθρωπιστική κρίση στην οποία υποβλήθηκε η χώρα.
Δημιουργία τριβών μεταξύ του PSUV και του «Somos Venezuela».
Διάρθρωση ενός σχεδίου για την εγκατάλειψη των πιο ειδικευμένων επαγγελματιών από τη χώρα, προκειμένου να την «αφήσουν χωρίς καθόλου επαγγελματίες», γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την εσωτερική κατάσταση και με αυτό τον τρόπο θα βλάψει την κυβέρνηση.

Χρησιμοποιώντας τους αξιωματικούς του στρατού ως εναλλακτική για οριστική λύση

Συνεχίζοντας τη σκλήρυνση των συνθηκών μέσα στις ένοπλες δυνάμεις για προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε πραξικόπημα εάν η κρίση δεν κάνει τη δικτατορία να καταρρεύσει ή ο δικτάτορας δεν αποφασίσει να απομακρυνθεί.
Συνέχιση της αναταραχής στα σύνορα με την Κολομβία.
Πολλαπλασιασμό του λαθρεμπορίου, μετακίνηση παραστρατιωτικών, ένοπλες επιδρομές και διακίνηση ναρκωτικών.
Πρόκληση ένοπλων συμβάντων με τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας.
Στρατολόγηση παραστρατιωτικών κυρίως στις κατασκηνώσεις των προσφύγων στην Cucuta, La Guajira και στο βόρειο τμήμα του Santander, περιοχές που κατοικούν σε μεγάλο βαθμό από Κολομβιανούς πολίτες που μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα και τώρα επιστρέφουν, ξεφεύγοντας από το καθεστώς για να εντείνουν τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες στα κοινά σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Αξιοποιώντας τον κενό χώρο που απομένει από το FARC, το Belligerency του ELN και τις δραστηριότητες στην περιοχή της Clan του Κόλπου.
Προετοιμασία της συμμετοχής συμμαχικών δυνάμεων για την υποστήριξη των αξιωματικών του στρατού της Βενεζουέλας ή για τον έλεγχο της εσωτερικής κρίσης, σε περίπτωση που καθυστερούν πάρα πολύ να αναλάβουν την πρωτοβουλία.
Την υποστήριξη των συμμαχικών φιλικών χωρών (Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Παναμάς και Γουιάνα).
Οργάνωση της παροχής, ανακούφισης των στρατευμάτων, ιατρικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης από τον Παναμά.
Η καλή χρήση των εγκαταστάσεων ηλεκτρονικής παρακολούθησης και σηματοδότησης των νοημοσύνη, τα νοσοκομεία και τα αναπτυγμένα δωρεά της στο Danen, τα εξοπλισμένα αεροδρόμια για το Κολομβιανό Σχέδιο, καθώς και τα πεδία προσγείωσης των παλαιών στρατιωτικών βάσεων του Howard και του Albrook όπως αυτή που ανήκει στο "Rio Halo".
Επιπλέον, το Ανθρωπιστικό Περιφερειακό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για περιπτώσεις καταστροφών και έκτακτης ανθρωπιστικής ανάγκης, το οποίο διαθέτει εναέριο χώρο προσγείωσης και δικές του αποθήκες.
Ανάπτυξη της στρατιωτικής επιχείρησης υπό διεθνή σημαία, υπό την αιγίδα της Διάσκεψης Αμερικανικών Στρατιωτών, υπό την προστασία του OAS και της εποπτείας του νομικού και μέσου περιβάλλοντος του Γενικού Γραμματέα Luis Almagro.
Δηλώνοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η ηπειρωτική εντολή να ενεργήσει, χρησιμοποιώντας το μέσο του Διαμερικανικού Δημοκρατικού Χάρτη, προκειμένου να αποφευχθεί η δημοκρατική ρήξη.
Δεσμεύοντας τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Κολομβία και τον Παναμά για τη συμβολή του μεγαλύτερου αριθμού στρατευμάτων, για να αξιοποιήσουν τη γεωγραφική τους εγγύτητα και την εμπειρία τους στις επιχειρήσεις στις δασικές περιοχές.
Ενίσχυση της διεθνούς τους κατάστασης με την παρουσία μονάδων μάχης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τις άλλες ονομαζόμενες χώρες, υπό τη διοίκηση ενός κοινού Γενικού Επιτελείου με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις στην περιοχή του Παναμά για την πίσω φρουρά και τις δυνατότητες της Αργεντινής για την εξασφάλιση των λιμένων και των ναυτικών θέσεων.
Υποστηρίζοντας τη Βραζιλία και τη Γουιάνα να χρησιμοποιήσουν τη μεταναστευτική κατάσταση που σκοπεύουμε να ενθαρρύνουμε στα σύνορα με τη Γουιάνα.
Συντονισμός της στήριξης προς την Κολομβία, τη Βραζιλία, τη Γουιάνα, την Αρούμπα, το Κουρασάο, το Τρινιντάντ και το Τάμπογκο και άλλα κράτη μπροστά στη ροή μεταναστών της Βενεζουέλας σε περίπτωση κρίσης. Προώθηση της διεθνούς συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή, ως μέρος της πολυμερούς δράσης με τη συμβολή των κρατών, των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και των διεθνών οργανισμών.
Παροχή επαρκούς υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης .
Προβλέποντας, ειδικότερα, τα πιο ευάλωτα σημεία στην Arauca, το Puerto Carreno και την Ininda, τη Maicao, την Barranquilla και την Sincelejo στην Κολομβία και τη Ροραμία, το Μάναος και το Boa Vista στη Βραζιλία.


Στρατηγική πληροφόρησης

Μείωση της συμβολικής παρουσίας του Τσάβες - εκπρόσωπος της μονάδας και της λαϊκής υποστήριξης - και αντίστροφα, διατηρώντας την παρενόχληση στον δικτάτορα ως τον μόνο υπεύθυνο της κρίσης στην οποία βυθίστηκε το έθνος.
Κρατώντας τον δικτάτορα και τους στενότερους οπαδούς του υπεύθυνους, καταρχάς, για την επικρατούσα κρίση λόγω της ανικανότητάς του να βρoυν την διέξοδο που χρειάζεται η Βενεζουέλα.
Ενίσχυση της καταγγελιών των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την «κουβανοποίηση»  της Βενεζουέλας.
Εντατικοποίηση της καταδίκης προς την κυβέρνηση Maduro, με συνεχείς αναφορές ως:
-Ένας εγκληματίας
-Παράνομος
-Κλέφτης του πλούτου του λαού της Βενεζουέλας
-Κάποιος που λεηλατεί το δημόσιο ταμείο για να διευκολύνει τη διαφυγή του
Τονίζοντας την ανικανότητα των ολοκληρωτικών καθεστώτων της Κούβας και της Βενεζουέλας, αδυνατούν βρουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Αυξάνοντας, εντός της χώρας και μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που είναι εγκατεστημένα στο εξωτερικό, η διάδοση σχεδιαζόμενων μηνυμάτων βασισμένων σε μαρτυρίες και δημοσιεύσεις προέρχεται από τη χώρα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων.
Οι ισχυρισμοί, μέσα από αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ανάγκη να τερματιστεί αυτή η κατάσταση εξαιτίας της μη βιώσιμης εξουσίας.
Τη δικαιολόγηση και τη διασφάλιση με βίαιο τρόπο της διεθνούς υποστήριξης στην κατάρριψη της δικτατορίας, μέσα από όλα τα ανοιχτά μέσα και τις ικανότητες του ψυχολογικού πολέμου του αμερικανικού στρατού.
Βεβαιώνοντας ότι οι απεικονιζόμενες εικόνες και αναφορές για τις στρατιωτικές ενέργειες εγκρίνονται από το Γενικό Επιτελείο για να αποτρέψουν τον χειρισμό και τη χρήση τους από τον εχθρό.
Προωθώντας το αίτημα της αποστολής στρατιωτικής δύναμης του ΟΗΕ για την επιβολή της ειρήνης, όταν η διεφθαρμένη δικτατορία του Maduro καταρρεύσει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης