Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +1,9% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο του 2019

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +1,9% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο του 2019
Σε σύγκριση με το προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη παρέμειναν αμετάβλητες
Αμετάβλητες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/5) στοιχεία της Eurostat, μετά την άνοδο της τάξεως του +0,5% που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, ενώ η Eurostat προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2019, και συγκεκριμένα στο +0,5% έναντι 0,4% προηγουμένως.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις στην ενιαία νομισματική ένωση κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,9%, έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον Φεβρουάριο του 2019.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωση, σημειώθηκε άνοδος κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,9%.
Η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος στην ΕΕ σημειώθηκε στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο +4,4%, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις στους τομείς καυσίμων και τροφίμων, ποτών και καπνού αυξήθηκαν κατά +4,1% και +0,4% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (+10,8%), τη Ρουμανία (+9,3%), την Κροατία και το Λουξεμβούργο (αμφότερες στο +8,6%) ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης σημειώθηκαν στη Σλοβακία (-2%) και την Αυστρία (-1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης