Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί η Yeni Safak: Με τους S-400, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνουν «τουρκική λίμνη»

Προκαλεί η Yeni Safak: Με τους S-400, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνουν «τουρκική λίμνη»
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, με τους S-400 θα εντοπίζονται όλα τα αεροσκάφη που απογειώνονται από την Ελλάδα
Εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της προκλητικότητας από την πλευρά της Άγκυρας, ιδιαίτερης σημασίας είναι το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak σύμφωνα με το οποίο το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνουν «τουρκική λίμνη».
«Ιδού ο λόγος του πανικού για τους S-400» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου αναφέρεται ότι οι S-400 θα τοποθετηθούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να ελέγχουν την Ελλάδα και τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου.
«Από τη στιγμή που οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα καταστούν "τουρκική λίμνη"» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα «εξηγώντας» τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες της Δύσης τάσσονται κατά της αγοράς των S-400 από την Άγκυρα.
Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ως στόχο:
- Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.
-Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια.
Και επίσης από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
-Και τέλος στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης