Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Θα αντισταθούμε στις κυρώσεις των ΗΠΑ, με ενίσχυση των εξαγωγών

tags :
Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Θα αντισταθούμε στις κυρώσεις των ΗΠΑ, με ενίσχυση των εξαγωγών
Προσπάθειες της κυβέρνησης Trump να επιβάλει πολιτική και οικονομική απομόνωση στην Τεχεράνη
Το Ιράν πρέπει να αντιμετωπίσει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ συνεχίζοντας να εξάγει πετρέλαιο αλλά και να ενισχύσει τις εξαγωγές άλλων προϊόντων, τόνισε το Σάββατο (4/5/2019) ο πρόεδρος της χώρας Hassan Rouhani. 
Οι δηλώσεις Rouhani έρχονται χρονικά μετά την  επιβολή από την Ουάσινγκτον νέων κυρώσεων στο μη στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με σκοπό την ενίσχυση της μέγιστης πίεσης στην Τεχεράνη.
Οι ΗΠΑ αναγκάζουν το Ιράν να σταματήσει την παραγωγή ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού και να επεκτείνει τον μοναδικό πυρηνικό του σταθμό.
Παράλληλα εντείνουν την εκστρατεία τους με στόχο να σταματήσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων αλλά και να περιοριστεί η επιρροή του στην ευρύτερη περιοχή.
«Η Αμερική προσπαθεί να μειώσει τα ξένα αποθέματά μας. Πρέπει λοιπόν να αυξήσουμε τα έσοδα από το δολάριο και να μειώσουμε τις συναλλαγματικές μας δαπάνες», ανέφερε ο Ιρανός πρόεδρος.
«Πέρυσι, είχαμε εξαγωγές εκτός πετρελαίου ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή και να ενισχύσουμε τις άλλες  εξαγωγές μας και να αντισταθούμε στις προσπάθειες της Αμερικής ενάντια στην πώληση του πετρελαίου μας», σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει πως θα σταματήσει το καθεστώς το εξαιρέσεων για τις χώρες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο σε μία προσπάθεια να ωθήσει τις εξαγωγές της Τεχεράνης στο μηδέν.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης Trump να επιβάλει πολιτική και οικονομική απομόνωση στην Τεχεράνη ξεκίνησαν με την αποχώρηση του περασμένου έτους από την διεθνή πυρηνική συμφωνία, που υπεγράφη το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης