Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μιανμάρ: Έξι φερόμενοι ως αντάρτες σκοτώθηκαν από πυρά ανδρών του στρατού στην επαρχία Ραχίν

tags :
Μιανμάρ: Έξι φερόμενοι ως αντάρτες σκοτώθηκαν από πυρά ανδρών του στρατού στην επαρχία Ραχίν
Μιανμάρ: Έξι φερόμενοι ως αντάρτες σκοτώθηκαν από πυρά ανδρών του στρατού στην επαρχία Ραχίν
Έξι χωρικοί που συνελήφθησαν στην επαρχία Ραχίν, στη δυτική Μιανμάρ, όπου έχουν εκδηλωθεί εξεγέρσεις, σκοτώθηκαν την Πέμπτη από άνδρες του στρατού, η διοίκηση του οποίου ανέφερε ότι επρόκειτο για ενέργεια νόμιμης αυτοάμυνας, έπειτα από μια επίθεση ανταρτών Αρακάν.
Ο στρατός της πάλαι ποτέ Βιρμανίας ανέφερε χθες ότι άνδρες του έκαναν έφοδο την Τρίτη στο χωριό Κιάουκ Ταν, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ραχίν, διαχώρισαν τους άνδρες 15 ως 50 ετών από τον υπόλοιπο πληθυσμό και τους έθεσαν υπό κράτηση μέσα στο σχολείο της κοινότητας.
Οι κρατούμενοι «επιτέθηκαν στις δυνάμεις» του στρατού νωρίς το πρωί της Πέμπτης και οι στρατιωτικοί αντέδρασαν σε νόμιμη άμυνα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του στρατού.
«Έξι από αυτούς σκοτώθηκαν, οκτώ τραυματίστηκαν και τέσσερις απέδρασαν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι οι στρατιώτες που δέχθηκαν επίθεση έκαναν αρχικά χρήση προειδοποιητικών πυρών.
Χωρικός που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι έξι πτώματα εκτέθηκαν «μπροστά στο σχολείο» για να τα βλέπουν «όλοι».
Στο σχολείο κρατούνταν κατά πληροφορίες 275 άνθρωποι.
Στην επαρχία Ραχίν μαίνονται δύο ένοπλες εξεγέρσεις με εθνοτικές και θρησκευτικές πτυχές, αυτή των μουσουλμάνων που ανήκουν στη μειονότητα Ροχίνγκια και αυτή των μειονοτικών Αρακάν.
Η οργάνωση Στρατός των Αρακάν έχει εξαπολύσει αρκετές αιματηρές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Πολεμά με σκοπό να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία για τη Ραχίν και τον (κυρίως βουδιστικό) πληθυσμό της μειονότητας των Αρακάν.
Η δράση της οργάνωσης και οι επιχειρήσεις του στρατού για την καταστολή της έχουν εκτοπίσει περίπου 33.000 ανθρώπους στην κεντρική και βόρεια Ραχίν και στη γειτονική επαρχία Τσιν, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.
Το 2017, η αιματηρή εκστρατεία καταστολής της δράσης μουσουλμάνων ανταρτών ανάγκασε να εξοριστούν -- κυρίως στο Μπανγκλαντές -- 740.000 μουσουλμάνοι της μειονότητας των Ροχίνγκια.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης