Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ποιες μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ποιες μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα
ΑΓΟΡΑ: Περιορισμένο το ενδιαφέρον στη σημερινή και τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας. Χαμηλός και ο τζίρος και ξεχώρισαν λίγες μετοχές. Ο ΟΛΠ λόγω ανόδου, η Μυτιληναίος λόγω αποτελεσμάτων και οι τράπεζες οι οποίες δεν έχουν φύγει από το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο τζίρος ήταν χαμηλός και αν αφαιρεθούν τα πακέτα των 7,5 εκατ. ευρώ ο καθαρός ήταν κάτω από 38 εκατ. ευρώ. Παραμένει η αγορά από κάτω από την αντίσταση των 780 μονάδων.

ΟΛΠ: Σε υψηλά σχεδόν 11 ετών η μετοχή. Εξαιρετική πορεία και δικαιολογημένη αφού και τα αποτελέσματα ήταν καλά αλλά και η Cosco είχε αγοράσει το λιμάνι σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που διαπραγματευόταν.

Προφανώς και οι επενδυτές δεν ανησυχούν για τις επενδύσεις αφού αυτές λογικά μετά τις εκλογές θα πάρουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Οφείλει η επόμενη κυβέρνηση να στηρίξει τις επενδύσεις. Δεν θα φύγει αλλιώς η χώρα από το τέλμα.

Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 22,20 ευρώ με όγκο 17 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 555 εκατ. ευρώ. Στην τιμή κλεισίματος οι πωλητές είχαν 10 χιλ. τεμάχια προς διάθεση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο επίκεντρο σήμερα λόγω αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Η διοίκηση είχε στείλει το μήνυμα από νωρίς για τη νέα χρονιά. Πολύ καλά ήταν τα κέρδη και οι πωλήσεις. Η μετοχή έκλεισε με μικρή άνοδο και στα 9,67 ευρώ ενώ ενδοσυνεδριακά πήγε μέχρι και τα 9,90 ευρώ.

ΔΕΗ: Παράταση πήρε όπως αναμενόταν ο διαγωνισμός για την πώληση λιγνιτικών. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν παίρνει την επιχείρηση να μην τις πουλήσει. Πρέπει να κάνει τα πάντα για να έχει ένα πονοκέφαλο λιγότερο. Ίδωμεν…

MOTOR OIL: Πωλήσεις μετοχών και πάλι από την εταιρεία του βασικού μετόχου. Σταθερά στην πλευρά των πωλητών εδώ και καιρό. Μόλις κινηθεί λίγο υψηλότερα, ικανοποιεί τη ζήτηση με πωλήσεις.

LAMDA: Από τις μετοχές που έχουν υστερήσει αλλά δεν υπάρχει και κάποια πρόοδος στο θέμα του Ελληνικού για να της δώσει ώθηση. Στα 6,74 ευρώ στο κλείσιμο με απώλειες 1,32% και χαμηλό όγκο.

ΟΤΕ: Κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και έκλεισε στα 12 ευρώ και στο -2,04% με όγκο 613 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλή αντίδραση για τη μετοχή μετά τη σημαντική υποχώρηση λόγω των αποτελεσμάτων που έβγαλε για τη χρήση 2018.

ΑΛΟΥΜΥΛ (απάντηση): Θα μπορούσε να γίνει turnaround story, αλλά έχει υψηλό δανεισμό και αυτό μας απασχολεί. Υπάρχουν άλλες με χαμηλότερη μόχλευση που δεν μας ανησυχούν τόσο.

CENTRIC: Έγινε μεγάλος όγκος χθες (2/5) και η μετοχή δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίσταση. Πήγε λίγο πίσω αλλά χαμηλά κοντά στα 0,2220 ευρώ βγήκαν αγοραστές. Κλείσιμο στα 0,2280 ευρώ με μικρές απώλειες 0,87% και όγκο 69 χιλ. τεμάχια.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Να βλέπεις τη μετοχή με αγοραστές στα 0,54 ευρώ και στο +9,76% και να μην το πιστεύεις. Η μετοχή που άνοιγε με αίτηση μέχρι πρόσφατα.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Δεν τα έχει πάει καλά το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να έχουν εξανεμιστεί σχεδόν όλα τα κέρδη από την αρχή του έτους. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά αλλά και κάποιοι έφυγαν βιαστικά ίσως για άλλους λόγους.

Ο τζίρος αυξήθηκε στα 108,5 εκατ. ευρώ το 2018 από 90,4 εκατ. ευρώ το 2017 και το τελικό αποτέλεσμα γύρισε σε ζημιά 1,1 εκατ. ευρώ από κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 95 εκατ. ευρώ περίπου και η καθαρή θέση είναι στα 66,3 εκατ. ευρώ.

Θετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές αλλά λόγω μείωσης δανείων περιορίστηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 3,7 εκατ. ευρώ. Στην αποτίμηση των 22,4 εκατ. ευρώ η μετοχή χαρακτηρίζεται φθηνή αλλά θέλουμε να δούμε καλές ταμειακές ροές φέτος, για να πετύχει απομόχλευση και ένα θετικό αποτέλεσμα στην τελική γραμμή. Ο όγκος σήμερα στις 38 χιλ. τεμάχια και οι απώλειες στο 5,84%.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Με σημαντική άνοδο και καλό όγκο, έκλεισε στα 1,0450 ευρώ και στο +9,08%. Η αποτίμηση στα 18 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Στις 126 χιλ. τεμάχια ανήλθε ο όγκος και οι πωλητές είχαν ακόμα μερικά κομμάτια στο κλείσιμο να δώσουν. Στο -2,36% και στα 0,4140 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης