Τελευταία Νέα
Οικονομία

ESM: Εκταμιεύθηκαν τα 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

tags :
ESM: Εκταμιεύθηκαν τα 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση των 644,42 εκατ. ευρώ από τον ESM προς την Ελλάδα
Την ολοκλήρωση της μεταφοράς των 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα ανακοίνωσε ο ESM, σε συνέχεια της χθεσινής του απόφασης.
Όπως αναφέρεται στο σχόλιο του ESM στο twitter, ενεργώντας ως εκπρόσωπος των χωρών μελών της ευρωζώνης, μεταβίβασε τα κεφάλαια, τα οποία αποτελούν την πρώτη δόση των εσόδων από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων (SMP/ANFA).
Υπενθυμίζεται ότι χθες (2/5/2019) ο ESM αποφάσισε την ενεργοποίηση του πακέτου του 1 δισ. ευρώ ως ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Επίσης, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα το ποσό των 103 εκατ. ευρώ, μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το οποίο προκύπτει από το κλιμακωτό περιθώριο (margin) που κατέβαλε η Ελλάδα για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 17 Ιουνίου 2018.
Ο EFSF αποφάσισε, για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου 2018 και 17 Ιουνίου 2019, να μειώσει στο μηδέν το περιθώριο κλιμάκωσης, το οποίο ήταν στο 2%, το οποίο θα έπρεπε να καταβληθεί για ορισμένα δάνεια του.
Αυτό θα εξοικονομήσει 226 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό όφελος της Ελλάδας που σχετίζεται με αυτές τις αποφάσεις θα ανέλθει σε 329 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης