Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC, EY Global Assurance: Παρά το Brexit υπάρχει αισιοδοξία για τα assets του Ηνωμένου Βασιλείου

HSBC, EY Global Assurance: Παρά το Brexit υπάρχει αισιοδοξία για τα assets του Ηνωμένου Βασιλείου
Στην εκτίμηση ότι η στερλίνα και οι βρετανικές μετοχές, κυρίως οι μετοχές, προσφέρουν ένα εξαιρετικά θετικό outlook, συγκλίνουν οι αναλυτές.
O David Bloom από την HSBC δήλωσε ότι η ύπαρξη dovish κλίσης στην αγορά σημαίνει ότι υπάρχει άρνηση για προεξόφληση περισσότερων hawkish σημάτων από τις κεντρικές τράπεζες.
Ωστόσο, εάν το Brexit ξεπεραστεί και η επενδυτική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακάμψει ξανά, η ΒΟΕ ενδέχεται να γίνει λίγο περισσότερο hawkish.
«Στην πραγματικότητα είμαστε αρκετά bullish στη στερλίνα, καθώς σκεφτόμαστε ότι έχει αρκετά περιθώρια ανόδου έναντι του δολαρίου» δήλωσε ο Bloom.
Στο μέτωπο των μετοχών, ο Keith Pogson από την EY Global Assurance υποστήριξε ότι οι βρετανικές τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν την πολιτική αβεβαιότητα σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, δεν υπάρχει πολλή ανάπτυξη, το περιβάλλον των επιτοκίων δεν αλλάζει, έτσι οι τράπεζες δεν επηρεάζονται από τα επιτόκια και οι αγορές είναι σκληρές» δήλωσε στο CNBC.
Σύμφωνα με τον ίδιο όμως η πραγματική ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προέρχεται από το κόστος, και το εάν οι τραπεζικοί κολοσσοί μπορούν να μειώσουν το κόστος για την τεχνολογική καινοτομία που χρειάζονται ώστε να είναι ανταγωνιστικοί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης