Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: στο 1,7% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: στο 1,7% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος του πληθωρισμού θα διαμορφωθεί στο 1,6% για τον Απρίλιο του 2019
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (3/5) η Eurostat, και τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ενιαίας νομισματικής ένωσης διαμορφώθηκε στο 1,7% έναντι 1,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 1,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στις τιμές του τομέα της ενέργειας, και συγκεκριμένα στο 5,4% έναντι 5,3% τον Μάρτιο, ενώ η ετήσια άνοδος στις τιμές του κλάδου υπηρεσιών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% έναντι 1,1% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,5% τον Απρίλιο, έναντι 1,8% τον Μάρτιο, ενώ οι τιμές βιομηχανικών αγαθών προβλέπεται ότι θα σημειώσουν ετήσια άνοδος της τάξεως του 0,2% έναντι 0,1% προηγουμένως.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίοι εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας, τροφίμων, ποτών και καπνού, αυτός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,2% έναντι 0,8% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης