Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωθυπουργός Κοσόβου: Πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα η ένταξη στο ΝΑΤΟ

Πρωθυπουργός Κοσόβου: Πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα η ένταξη στο ΝΑΤΟ
«Πρώτη προτεραιότητα για το Κόσοβο η ένταξη στο ΝΑΤΟ»
Η ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ραμούς Χαραντινάι μετά από συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Έχουμε ευθυγραμμιστεί με τις δημοκρατικές χώρες για να στηρίξουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και την περιφερειακή σταθερότητα.
Το Κόσοβο έχει θεσμοποιήσει την προσήλωσή του για ένταξη στο ΝΑΤΟ με τη σύσταση της Διυπουργικής Επιτροπής Προσχώρησης και Ένταξης στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Χαραντινάι.
Τόνισε, επίσης, ότι η ενίσχυση των σχέσεων, η προστιθέμενη παρουσία στις Βρυξέλλες, η στρατηγική επικοινωνία και η συμμετοχή του Κοσόβου στα προγράμματα εταιρικής σχέσης σηματοδοτούν την έναρξη της ένταξης του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ.
Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Γκιόν Κουλάζ, λέει ότι το Κόσοβο θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στο δρόμο του προς το ΝΑΤΟ.
Αναφέρει επίσης ότι πέρα από τον διάλογο που θα οδηγήσει στην πρώτη συμφωνία ειρήνης, θα πρέπει να γίνει και πολλή δουλειά με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης