Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πονηρές κινήσεις σε επιλεγμένες μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πονηρές κινήσεις σε επιλεγμένες μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Με μικρή άνοδο στο κλείσιμο και χαμηλό τζίρο. Οι διαθέσεις συσσώρευσης διατηρούνται, όπως διατηρείται και η αδυναμία να υποχωρήσει η αγορά. Δεν τη θέλουν κάτω όσο και να τη σορτάρουν κάποιοι. Έχει τρομερή δύναμη και αυτό φαίνεται. Μετά από τέτοια κίνηση, όποτε βλέπουν οι αγοραστές κάποιους να πουλάνε τους παίρνουν τα χαρτιά και πάλι πάνω.

Βέβαια αυτό ισχύει για συγκεκριμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Γιατί στα χαρτιά μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων όποτε βγαίνει πωλητής όλοι αρχίζουν και πανικοβάλλονται και πετάνε τα χαρτιά τους από τα παράθυρα.

Λόγω των εκποιήσεων είχαμε γράψει πως είχαμε την εντύπωση ότι κάποιοι πιέζουν τις τιμές των μετοχών προκειμένου να πάρουν χαμηλά τα χαρτιά που βγαίνουν προς εκποίηση. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα σε αρκετές μετοχές. Και φυσικά όλο το προηγούμενο διάστημα κανείς δεν ακουμπούσε στο -4%. Σου έλεγε κάτι συμβαίνει για να πέφτει. Στο +10% βέβαια αγόραζαν με ευκολία.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η διαφορά αυτών που κερδίζουν από αυτούς που χάνουν είναι ότι αυτοί που αγοράζουν και κρατάνε πιστεύουν στη μετοχή και στις αδύναμες συνεδριάσεις δε φοβούνται. Οι άλλοι αγοράζουν όταν αλλάξει η τάση και τη δουν όλοι τη μετοχή.

CENTRIC: Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στα 0,10-0,12 ευρώ δεν την παρακολουθούσε κανείς. Ό,τι και να γράφαμε στο βρόντο πήγαινε. Τώρα όμως την κοιτάνε όλοι και μάλιστα κάποιοι την παίζουν και τεχνικά!

Εντυπωσιακή λοιπόν και σήμερα. Τεράστιος ο όγκος συναλλαγών και υψηλό ημέρας στα 0,2410 ευρώ. Το σημαντικό σημείο είναι τα 0,23 ευρώ. Εκεί ακριβώς έκλεισε με την αποτίμηση να λέει 23,2 εκατ. ευρώ. Έχει δώσει μεγάλα κέρδη σε όσους την εντόπισαν από χαμηλά και όταν έπρεπε. Ας πράξει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έβγαιναν τα κομμάτια από την εκποίηση από τα 2,80 ευρώ και τελικά τα πήραν σήμερα στα 2,29 ευρώ. Ο συνολικός όγκος στις 162 χιλ. τεμάχια. Ξέρετε πόσοι θα πέταξαν τα χαρτιά τους στις πτωτικές συνεδριάσεις;

Για να δούμε την αυριανή αντίδραση της μετοχής. Σημειώνουμε πως η οικογένεια πρέπει να πάρει την απόφασή της σύντομα και να αποφύγει το δάνειο, πουλώντας το συγκρότημα. Τα 200-250 εκατ. ευρώ είναι λίγα αλλά αν είχε χρήματα να το φέρει σε μία καλύτερη κατάσταση θα μπορούσε να πάρει περισσότερα. Ας αρκεστεί στα 4 περίπου ευρώ ανά μετοχή.

COCA COLA: Το έκτακτο μέρισμα 2 ευρώ ανά μετοχή και όσοι το ήξεραν αποτελούν προφανώς του λόγους που η μετοχή κρατιόταν όλο αυτό το διάστημα σε τόσο υψηλά επίπεδα. Καλές οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 4,7% σε ουδέτερη ισοτιμία.

PROFILE: Έβγαλε πολύ καλή είδηση η οποία αφορά συνεργασία με την Ιαπωνική τράπεζα Sumitomo Mitsui Trust Bank η οποία επέλεξε το Acumennet για τις εργασίες Treasury Management. Θετική εξέλιξη για την εισηγμένη.

EUROBANK: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Στα 0,7535 ευρώ με υψηλό όγκο και συμπαρασύρει βέβαια και τη Grivalia η οποία γράφει πλέον τιμή 11,84 ευρώ και αποτίμηση 1,14 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Κατάφερε να βγάλει μία αντίδραση της τάξης του 3,17% με όγκο 557 χιλ. τεμάχια. Η τιμή στα 1,30 ευρώ και η αποτίμηση στα 301 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Εντυπωσιακός και πάλι και πλέον η τιμή στα 21,50 ευρώ. Υψηλά δεκαετίας πλέον η μετοχή. Αυτά τα χαρτιά αξίζει κάποιος να κοιτάει. Αυτά που δεν κατέστρεψαν τους μετόχους και έχουν πάει τώρα οι αποτιμήσει σε προ κρίσης επίπεδα.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Μέχρι και η συγκεκριμένη έχει δώσει χαρά στους επενδυτές αφού τα ακίνητά της άξιζαν όταν αρχίσαμε να την κοιτάζουμε περισσότερα από την αποτίμηση. Τώρα είναι στο +50% από την αρχή του έτους.

ΟΛΘ: Το λιμάνι αξίζει και ίσως λόγω ΟΛΠ το είδαν και αυτό. Στα 29,30 ευρώ με άνοδο 3,17% όγκο 16 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 295 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης