Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δισεκατομμυριούχοι με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο – Στην κορυφή ο Bill Gates

Οι δισεκατομμυριούχοι με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο – Στην κορυφή ο Bill Gates
Οι δισεκατομμυριούχοι με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο 
Ο Bill Gates και ο Warren Buffett, συνιδρυτές του «Giving Pledge» (Αναλαμβάνοντας Δέσμευση), ήταν πρώτοι στη λίστα με 35,8 δισ. δολάρια και 35,1 δισ. δολάρια αντίστοιχα, στη λίστα του Forbes που περιλαμβάνει τους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο -infographic του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ωστόσο, μεγάλες δωρεές έχουν αρχίσει να προσφέρονται και από δισεκατομμυριούχους εκτός των ΗΠΑ.
Από το 2012, 28 μη Αμερικανοί, μέλη της λίστας των δισεκατομμυριούχων Forbes, έχουν υπογράψει τη Δέσμευση, υποσχόμενοι να δωρίσουν τουλάχιστον το ήμισυ του πλούτου τους (κατά τη διάρκεια της ζωής ή μετά τον θάνατό τους).
Ένας Ινδός δισεκατομμυριούχος δώρισε όχι μόνο χρήματα, αλλά και έναν νεφρό.
Ο Kochouseph Chittilappilly δημιούργησε την περιουσία του παράγοντας ηλεκτρικές συσκευές.
Το 2011, δύο μήνες μετά την ηλικία των 60 ετών, δώρισε έναν από τους νεφρούς του σε κάποιον άγνωστό του και έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.
Μέχρι στιγμής έχει δωρίσει 95 εκατ. δολάρια.
Ένας μικρός αριθμός δισεκατομμυριούχων εκτός των ΗΠΑ, όπως ο Azim Premji, έχουν δώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στις χώρες καταγωγής τους και σε όλο τον κόσμο.
Στα μέσα Μαρτίου, ο Ινδός τεχνολόγος Premji ανακοίνωσε ότι μετέφερε κεφάλαιο ύψους 7,5 δισ. δολαρίων από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής Wipro, στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα.
Η κίνηση αυτή ανέβασε τις δωρεές που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της ζωής του σε 21 δισ. δολάρια.
Η είδηση όχι μόνο σταθεροποίησε τον Premji ως τον τέταρτο πιο γενναιόδωρο φιλάνθρωπο στον κόσμο, αλλά τον κάνει και τον μεγαλύτερο φιλάνθρωπο έξω από τις ΗΠΑ.
Ο Premji έχει δωρίσει 81% του πλούτου του στη διάρκεια της ζωής του, μεγαλύτερο ποσοστό από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο.
Δεύτερος είναι ο George Soros, ο οποίος έχει δωρίσει πάνω από 76% του πλούτου του στα ιδρύματα της «Ανοικτής Κοινωνίας».
Ο πρώην δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Chuck Feeney έχει δωρίσει σχεδόν το σύνολο των 7,5 δισ. δολαρίων της περιουσίας του, όπως ανέφερε η Forbes το 2012 και ενέπνευσε τους Bill & Melinda Gates και τον Warren Buffett να δημιουργήσουν το «Giving Pledge».
Δύο δισεκατομμυριούχοι εκτός των ΗΠΑ που έχουν υπογράψει τη Δέσμευση αλλά δεν έχουν ακόμη φθάσει σε δωρεές το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενισχύουν τις φιλανθρωπικές τους προσπάθειες.
Στην Αυστραλία, ο ιδρυτής της «Fortescue Metals» Andrew Forrest και η σύζυγός του Nicola δώρισαν περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Minderoo, το οποίο ξεκίνησε πρωτοβουλία ναυτικής έρευνας το 2018.
Ο δισεκατομμυριούχος της Νότιας Αφρικής Patrick Motsepe, έχει δωρίσει πάνω από 500 εκατ. δολάρια σε έργα στην Αφρική που σχετίζονται με την υγεία, τη γεωργία, την αγροτική επιχείρηση, τις υποδομές και τη μουσική.
Πέρυσι, ο ιδρυτής της αφρικανικής εταιρείας «Rainbow Minerals» δεσμεύθηκε επίσης να δωρίσει 250 εκατ. δολάρια στη μεταρρύθμιση της γης της Νότιας Αφρικής και 100 εκατομμύρια δολάρια σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης