Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Κανείς δεν ξεχνά τις αγκαλιές του Τσίπρα με τους Podemos

Χριστοδουλάκης: Κανείς δεν ξεχνά τις αγκαλιές του Τσίπρα με τους Podemos
Το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου είπε ο γ.γ. του ΚΙΝΑΛ
Κανείς δεν ξεχνά τις αγκαλιές του Τσίπρα με τους Podemos υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μ. Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία, όπου πρώτο κόμμα αναδείχθηκαν οι Σοσιαλιστές του Sanchez.
«Τα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς από τα αποτελέσματα στις εκλογές της Ισπανίας έχουν πολλές αναγνώσεις.
Στην μεγάλη εικόνα, το πρώτο συμπέρασμα αφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς.
Για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία στην Ισπανία το ακροδεξιό κόμμα Vox εισέρχεται με 10% στο Ισπανικό Κοινοβούλιο και αυτό αποτελεί γεγονός, που οφείλει να μας προβληματίσει σε σχέση και με το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, όπου δυστυχώς οι ακραίες εθνικιστικές φωνές βρίσκονται σε άνοδο και βρίσκουν εύφορο έδαφος στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι και στην Ισπανία, όπως και στη Φινλανδία, ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να προκύψει ως ελπίδα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και την άρση των αδιεξόδων, στα οποία έχουν περιέλθει.
Αυτό είναι γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία και για τη χώρα μας, αλλά και ευρύτερα για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας, στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού αφηγήματος, που οφείλουν να διαμορφώσουν οι σοσιαλιστικές δυνάμεις σήμερα και ταυτόχρονα να απαγκιστρωθούν από συντηρητικές πολιτικές, που πιθανώς ανέχτηκαν στο παρελθόν.
Στη μικρή εικόνα υπάρχει η προσπάθεια κάποιων να καπηλευτούν τα αποτελέσματα.
Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει την επιλογή του.
Κανείς μας δεν έχει ξεχάσει τον εναγκαλισμό με τον επικεφαλής των Podemos, τον Iglesias, στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να είναι μέλος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Και στη ζωή, όπως και στην πολιτική κρινόμαστε από τις επιλογές μας.
Όλα τα άλλα είναι ιστορίες» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ.Χριστοδουλάκης, ο οποίος έκανε λόγο για πρόβλημα ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν συγκυβερνά με ένα κόμμα ακροδεξιών αναφορών και μάλιστα εντάσσει στελέχη του στο Ευρωψηφοδέλτιο του, όπως η κα Κουντουρά, το αριστερό του αφήγημα βρίσκεται σε κρίση.
Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί απλώς, όποτε τον εξυπηρετεί, να ντύσει τα πάντα με ένα σοσιαλδημοκρατικό μανδύα.
Η επιτυχία του Πέδρο Σάντσεθ έγκειται στην σοσιαλδημοκρατική, ριζοσπαστική ατζέντα που υιοθέτησε.
Με κοινωνικό πρόσημο και με σαφές σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Και ιδιαίτερα στην αυτόνομη πορεία που ακολούθησε, η οποία επιβραβεύθηκε από το εκλογικό σώμα.
Αυτή είναι και θα είναι και η πορεία του Κινήματος Αλλαγής» υποστήριξε ο κ.Χριστοδουλάκης.
Ερωτηθείς για το αφορολόγητο, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ είπε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.
«Δυστυχώς τότε δεν είχαμε εισακουσθεί.
Χαιρόμαστε που, έστω και αργά, όλοι καταλήγουν και ακολουθούν την επιλογή μας, που είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.
Είναι προφανές ότι θα στηρίξουμε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση, όχι μόνο επειδή την καταθέσαμε πρώτοι, αλλά κυρίως επειδή είναι κοινωνικά δίκαιη και αναγκαία.
Όσο για την επόμενη μέρα των εκλογών προτεραιότητα έχει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του κ. Τσίπρα που κρατάνε δέσμια τη χώρα χωρίς προοπτική.
Και πρώτα από όλα ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5%» υποστήριξε ο κ.Χριστοδουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης