Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,1% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,1% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στρη Γερμανία θα καταγράψουν ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,9%
Την πρώτη τους ετήσια πτώση μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανόδου κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ήταν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη υποχώρησαν κατά -2,1% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +4,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +2,9%.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν και οι λιανικές πωλήσεις είχαν υποχωρήσει κατά -2,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι πωλήσεις τροφίμων κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο, και συγκεκριμένα στο -6,8%, ενώ οι πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτους.
Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,2%, έναντι ανόδου +0,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση κατά -0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης