Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι νικηφόρο για το ΣΥΡΙΖΑ

Παπαδημούλης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι νικηφόρο για το ΣΥΡΙΖΑ
Η ακροδεξιά τροφοδοτείται από την έκρηξη των ανισοτήτων υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι νικηφόρο για το ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης σε ομιλία του σε εκδήλωση στη Σητεία της Κρήτης με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης και η άνοδος της ακροδεξιάς».
«Η ακροδεξιά τροφοδοτείται από την έκρηξη των ανισοτήτων, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για την άλλη όψη του νεοφιλελευθερισμού, με τον οποίο βρίσκεται σήμερα σε αγαστή συνεργασία.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, επιλέγοντας τον Βέμπερ για υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, ‘παντρεύεται’ την ακροδεξιά με κουμπάρους τους Μητσοτάκη και Όρμπαν» είπε ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας πως «τη σύζευξη νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς την βλέπουμε σήμερα με την κυβέρνηση της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας».
«Οι προοδευτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ένα νέο, βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που θα βάζει στο περιθώριο τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών «στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα πως η προοδευτική συμμαχία είναι μονόδρομος, με τους σοσιαλιστές να επιστρέφουν στις ρίζες τους, την αριστερά να δυναμώνει με ενότητα και την δεξιά που εφάρμοσε σκληρές πολιτικές λιτότητας και βρέθηκε η ηγεσία της μπλεγμένη σε σκάνδαλα διαφθοράς, να καταποντίζεται».
Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μολονότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, οι περισσότερες δείχνουν ξεκάθαρη δυναμική στο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζουν πως το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψήφο των αναποφάσιστων».
«Το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι νικηφόρο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και αποφασιστικότητα το έργο μας» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης