Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό ενός μηνός το αμερικανικό αργό με απώλειες -2,9%

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό ενός μηνός το αμερικανικό αργό με απώλειες -2,9%
Το Brent υποχώρησε κατά -2,11%
Ισχυρή πτώση σημείωσε σήμερα Πέμπτη (2/5) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, μετά την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχώρησε 2,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 70,66 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -2,96% στα 61,72 δολ. ανά βαρέλι, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μηνός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 9,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Απριλίου, όγκος εξαπλάσιος σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 900 χιλ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για πτώση της τάξεως των 1 εκατ. βαρελιών, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 1,3 εκατ. βαρελιών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 193 χιλ. βαρέλια.
Ωστόσο, οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν και της Βενεζουέλας παρέχουν στήριξη στο πετρέλαιο και αποτρέπουν περαιτέρω πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης