Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να συμμαχήσει με τις λαϊκιστικές, εθνικιστικές παρατάξεις

tags :
Orban: Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να συμμαχήσει με τις λαϊκιστικές, εθνικιστικές παρατάξεις
Η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά να ξεπεράσει την απέχθεια απέναντι στην άκρα δεξιά είπε ο Orban
Σε συμμαχία καλεί την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban, το κόμμα του οποίου (Fidesz) τέθηκε εκτός του ΕΛΚ λόγω των θέσεων του για το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Σε δηλώσεις του ο Orban υποστήριξε ότι το ΕΛΚ πρέπει να συμμαχήσει με λαϊκιστικές, εθνικιστικές παρατάξεις μετά τις ευρωεκλογές αυτού του μήνα, τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά πρέπει να ξεπεράσει την απέχθειά της έναντι της άκρας δεξιάς.
Το ΕΛΚ ετοιμάζεται να διαπράξει πολιτική αυτοκτονία, σκοπεύει να συνδεθεί με την αριστερά» υποστήριξε ο Orban, ο οποίος επανέλαβε πως θέλει να παραμείνει στις τάξεις του ΕΛΚ.
Όπως είπε ο Orban «χρειάζεται να βρούμε άλλον δρόμο, μέσω της συνεργασίας με την άκρα δεξιά στην Ευρώπη» ενώ έκανε νύξη και στην κίνηση Salvini να σχηματίσει μια νέα ευρωπαϊκή συμμαχία εθνικιστικών, αντιμεταναστευτικών κομμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο Orban μιλά με κολακευτικά λόγια για τον Salvini κυρίως για το ότι μείωσε δραστικά τις ροές μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν, μέσω Λιβύης, να φθάσουν στις ακτές της Ευρώπης, κατά τον τελευταίο χρόνο.
«Μόνο γι' αυτό, ο Salvini είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στην Ευρώπη σήμερα» υποστήριξε ο Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης