Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν κατέθεσε το πλήρες κείμενο του πορίσματος Mueller το υπ. Δικαιοσύνης - Υπερασπίζεται τους χειρισμούς του ο W. Barr

ΗΠΑ: Δεν κατέθεσε το πλήρες κείμενο του πορίσματος Mueller το υπ. Δικαιοσύνης - Υπερασπίζεται τους χειρισμούς του ο W. Barr
Εξέπνευσε η προθεσμία που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την κατάθεση του πλήρους κειμένου του πορίσματος του Robert Mueller
Εξέπνευσε η προθεσμία που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την κατάθεση στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων του πλήρους κειμένου του πορίσματος του Ειδικού Ανακριτή Robert Mueller, στο πλαίσιο της έρευνάς του για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, όπως ανακοίνωσε πηγή του Κογκρέσου.
Η κλήτευση είχε εκδοθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, Jerrold Nadler, στις 19 Απριλίου, μία ημέρα αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης, William Barr, έδωσε στη δημοσιότητα επεξεργασμένη εκδοχή του πορίσματος Mueller.
Η κατάθεση του William Barr βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπό την πίεση των ερωτήσεων των Δημοκρατικών της Επιτροπής της Γερουσίας υπερασπίσθηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίσθηκε το πόρισμα του Mueller, λέγοντας ότι στον ειδικό ανακριτή δόθηκαν ευρείες εξουσίες για τη διεξαγωγή των ερευνών του.
«Όπως βλέπετε, ο Mueller είχε την ευχέρεια να ολοκληρώσει το έργο του όπως θεωρούσε ότι έπρεπε να γίνει», είπε ο Barr, προσθέτοντας ότι ο Mueller είχε στην διάθεσή του χρόνο, χρήματα και τους αναγκαίους πόρους για να διεξαγάγει την 22μηνη έρευνα.
Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Barr ότι προσπαθεί να προστατεύσει τον πρόεδρο Donald Trump.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίσθηκε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δημοσιοποίηση του πορίσματος, αφού το κείμενο έγινε αντικείμενο επεξεργασίας και περικοπών, λέγοντας ότι αυτό ήταν αναγκαίο για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών.
Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία έχει κληθεί για να καταθέσει αύριο ο William Barr, ψήφισε για να υιοθετήσει ένα επιθετικότερο σχήμα υποβολής ερωτήσεων στο πλαίσιο της κατάθεσής του, σχήμα που προσθέτει στην διαδικασία της κατάθεσης μία επιπλέον ώρα, αντί του συνηθισμένου σχήματος που δίνει στην διάθεση κάθε αντιπροσώπου πέντε λεπτά για ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης